Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρεσιτάλ Πιάνου με την Εβίτα Μανιατοπούλου στην αίθουσα συναυλιών της Φ.Ε. Καποδίστριας

ρεσιτάλ πιάνου
03 Δεκεμβρίου 2018 / 14:56
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου θα δοθεί το 5ο Ρεσιτάλ Πιάνου του φεστιβάλ “Σε Κλειστό Κύκλο” στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Καποδίστριας από το Τμήμα Μουσικών


 Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Piano Plus Festival.  Στο εκλεκτό ρεσιτάλ πιάνου της Τετάρτης, η πιανίστα Εβίτα Μανιατοπούλου θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του ρομαντισμού με τη σονάτα Op.109 του Ludwig van Beethoven και τη δεξιοτεχνική Dumka του Piotr I. Tchaikovsky. Το παράθυρο στον ρομαντισμό θα κλείσει ερμητικά η εμβληματική και καταιγιστική σονάτα αρ. 7 το Sergei Prokofiev η οποία θα μας μεταφέρει στη σκληρή εποχή του β’ Παγκοσμίου Πολέμου με διάφωνους ήχους που θυμίζουν εκρήξεις, πυροβολισμούς και άρματα μάχης διακοπτόμενα από γαλήνια θέματα, αναμνήσεις ειρηνικών καιρών. Το ταξίδι θα κλείσει το άκρος δεξιοτεχνικό, ρυθμικό και χορευτικό, σχεδόν παγανιστικό 3ο μέρος της σονάτας που λίγοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν μπροστά στο κοινό!
Πρόγραμμα συναυλίας:
L. v. Beethoven: Piano Sonata Op. 109
P.I. Tchaikovsky: Dumka Op. 59 Scène Rustique Russe
S. Prokofiev: Piano Sonata no 7, Op. 83
Η Εβίτα Μανιατοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 10 χρονών στην τάξη της Μάρως Φραγκούλη στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (δίπλωμα πιάνου με βαθμό άριστα 10 και α΄ βραβείο). Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στην τάξη του Σταμάτη Αθανάσουλα. Είναι κάτοχος πτυχίου Μουσικής, κατεύθυνση μουσικής εκτέλεσης (πιάνο) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου (τάξη Λάμπη Βασιλειάδη) και μεταπτυχιακού στην Μουσική Εκτέλεση (πιάνο) του University of Alaska-Fairbanks, (τάξη Dr. Edward Zilberkant). Έχει παρακολουθήσει master classes πιάνου με τους R. Becker, C. Currò Dossi, S. Karpounkina, J. Karnavicius, R. Saterlie, και Hideyo Harada και έχει παρουσιάσει δεκάδες συναυλίες πιάνου στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το καλοκαίρι του 2018 συμμετείχε ως συνοδός στο Fairbanks Suzuki Institute. Από το 2010 συμμετέχει ενεργά στα σεμινάρια Internationale Musiktage Brache στη Γερμανία.
Περισσότερες πληροφορίες για τις συναυλίες και τους καλλιτέχνες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.pianoplusfestival.gr
21:00 | Αίθουσα Συναυλιών Φιλαρμονικής Καποδίστριας - Αγίων Πατέρων 13, Γενική είσοδος: 5€

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.