Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

(Προ)πληρώνει, τη Δευτέρα, ο ΟΑΕΔ!

ΟΑΕΔ
03 Δεκεμβρίου 2018 / 14:44

ΑΘΗΝΑ. Στις 10/12 η καταβολή του δώρου και οι προπληρωμές επιδομάτων και βοηθημάτων ανεργίας.

ΑΘΗΝΑ. Απ’ την προσεχή Δευτέρα (10/12) θα αρχίσει η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ (επιδοτούμενοι άνεργοι και στις δικαιούχοι της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας).
Όπως ανακοινώθηκε, εξάλλου, απ’ τον Οργανισμό, την ίδια μέρα θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και τα οποία κανονικά καταβάλλονται από τις 10 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 6 Ιανουαρίου του 2019.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Ενώ αρμοδίως υφιστάται η προσοχή στο εξής: ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει. 
- Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, ο ΟΑΕΔ παρατείνει μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12η μεσημβρινή την προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα
 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).