Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση Κοινού «Σχολείο Αγωγής Υγείας» από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

Σχολείο Αγωγής Υγείας
03 Δεκεμβρίου 2018 / 13:36
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και των επαγγελματιών υγείας, με τίτλο «Σχολείο Αγωγής Υγείας», οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) ,το Σάββατο

15 Δεκεμβρίου 2018 και ώρες 17:00-20:30 στο  “Προσκοπείο” (Φαληράκι Κέρκυρας). Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) και την ευγενική χορηγία των εταιρειών Genesis Pharma &  Pfizer  IGLC (Γραφείο Ανεξάρτητων Επιχορηγήσεων της Pfizer για την εκμάθηση & την αλλαγή).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν  τα δικαιώματα των ασθενών γενικώς και των ρευματοπαθών ειδικότερα, καθώς και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί σήμερα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι Γενικοί Ιατροί, ενώ θα περιγραφεί αναλυτικά ποια  θα πρέπει να είναι η σχέση του πολίτη με τον ιατρό και το σύστημα υγείας. Θα παρουσιαστούν επίσης όλες οι θεραπευτικές επιλογές των  Ρευματικών Νοσημάτων, η αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών και η σημασία της κίτρινης κάρτας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους προς τους ομιλητές και να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις.
Ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι κ.κ.  Δήμητριος Κούβελας, Καθηγητής & Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ και  Πέτρος Πολιτάκης, Επιμελητής Α’ , Γενικός Ιατρός, Γ.Ν. Κέρκυρας.
Για περισσότερες πληροφορίες , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με:
• ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Κέρκυρας - κα Βούλα Καλιακμάνη τηλ: 693 4212192
• Alpha Public Relations, Γραμματεία Εκδήλωσης, (Δευτ.-Παρ.: 10:00-17:00), τηλ: 2103645629
Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα
Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος. Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα και αριθμεί περισσότερα από 1.400 μέλη, τα οποία  είναι κυρίως άτομα που νοσούν από Ρευματικά Αυτοάνοσα Νοσήματα, Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε εκείνους που πάσχουν από ρευματικά αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.
Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAR (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Aντιρευματικού Αγώνα), PARE (Ευρωπαϊκό Σύλλογο Νοσούντων από ρευματικά νοσήματα). Είναι, επίσης, μέλος των ΟΗΕ,  PAIN ALLIANCE EUROPE,  LUPUS EUROPE  (Ευρωπαϊκού  Οργανισμού για την ενημέρωση για τον Σ.Ε.Λ.), του EUROPEAN PATIENTS FORUM(EPF) και του EURORDIS.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Alpha Public Relations
τηλ. 210 3645 629,  κα Ρούλα Μητά [email protected]  ή/και κα Καίτη Αντωνοπούλου [email protected]
Με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( Α.Π.Θ.)

Πρόγραμμα: 
Ομιλητές: Δημήτριος Κούβελας, Καθηγητής & Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.
17:00-17:30 Προσέλευση
17:30-17:45 Δημήτριος Κούβελας Πολίτης - Ιατρός - Σύστημα υγείας. Παραπομπές. Δικαιώματα και υποχρεώσεις των ασθενών
17:45 -18:30 Πέτρος Πολιτάκης Προσέγγιση του ασθενούς - Σωστή λήψη ιστορικού - Σωστή κλινική εξέταση.
Συμβολή των εργαστηριακών και απεικονιστικών μεθόδων. Τελική διάγνωση.
Θεραπευτικές επιλογές. Συμμόρφωση και παρακολούθηση της θεραπείας.
18:30-18:45 Δημήτριος Κούβελας Φάρμακο: προληπτικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό εργαλείο. Αντιμετώπιση ανεπιθύμητων ενεργειών - Φαρμακοεπαγρύπνηση - Κίτρινη Κάρτα
ΗΤΑ. Αξιολόγηση και αποζημίωση τεχνολογιών υγείας. Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων
20:00-20:30 Συζήτηση-Ερωτήσεις-Απαντήσεις
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 |17:00 - 20:30 Αίθουσα Εκδηλώσεων Προσκοπείου Κέρκυρας
(Φαληράκι, Κέρκυρα)
ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Κέρκυρα
Βούλα Καλλιακμάνη: Τηλ.:693 4212192
http://www.arthritis.org.gr |
Αlpha Public Relations: 210 3645 629
Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής: Πέτρος Πολιτάκης, Επιμελητής Α΄, Γενικός Ιατρός, Γ.Ν. Κέρκυρας
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.