Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ακύρωση για τα ακίνητα ή προσφεύγουμε νομικά!»

ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ
02 Δεκεμβρίου 2018 / 19:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με προσφυγή στα δικαστήρια «απείλησε» ο Περιφερειάρχης, σε περίπτωση ικανοποιητικής απάντησης για τα ακίνητα της ΠΙΝ, που βρίσκονται στη λίστα του Υπερταμείου.

«Αν σε εύλογο χρονικό διάστημα δε πάρουμε μία ικανοποιητική απάντηση, τότε η θέση μας είναι να προσφύγουμε νομικά...»
Τάδε έφη (ο) Περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο Περιφερειακό της Κέρκυρας, σχετικά με το περιβόητο θέμα των ακινήτων του Υπερταμείου.
Ο επικεφαλής της ΠΙΝ, ανέφερε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ζητείται «να ακυρωθεί (με διαπιστωτική πράξη) αυτή η συγκεκριμένη απόφαση, εντοπίζοντας το θέμα στα ακίνητα που μας αφορούν για να αποκτήσουμε έννομο συμφέρον»
Κοινώς, τα ακίνητα που έχει ιδιοκτησία ή συνιδιοκτησία ή έχουν παραδοθεί ως χρήση στην ΠΙΝ και διατίθενται από το Δημόσιο στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.
Σημειώνεται ως, μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών δεν απέστειλε καμία απάντηση, στην επιστολή – διαμαρτυρία, που απέστειλε για το θέμα ο Περιφερειάρχης, στις 21 Σεπτεμβρίου, προς τον Υπουργό, Γεώργιο Χουλιαράκη και στην Υφυπουργό, Αικατερίνη Παπανάτσιου.
Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρθηκε, η έρευνα της αρμόδιας Υπηρεσίας της ΠΙΝ, έχει διαπιστώσει ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα ανά νησί έχουν ως εξής:
Στη Λευκάδα: Το Διοικητήριο, που έχει κατασκευαστεί με χρήματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και αποπληρώνεται με τον τρόπο αυτό, το ΚΤΕΟ και το Αμαξοστάσιο. •Στην Κέρκυρα: Tα Παλιά Δικαστήρια που έχουν παραχωρηθεί στην ΠΙΝ με Νόμο και με ΦΕΚ, η Βίλα Ρόσσα και το παλιό 6ο Δημοτικό, τα οποία δεν έχουν παραχωρηθεί ιδιοκτησιακά, αλλά έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση στην ΠΙΝ.
Στη Ζάκυνθο: Tο κτίριο του Διοικητηρίου, αλλά και του Παλαιού Νοσοκομείου που έχει παραχωρηθεί στην ΠΙΝ.
«Για τα κτίρια αυτά ζητούμε να ακολουθηθεί η διαδικασία που εφαρμόστηκε στα αρχαιολογικά μνημεία, τα οποία βαίνουν προς αποχαρακτηρισμό και ουσιαστικά φεύγουν από το Υπερταμείο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλιατσάτος.