Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Απομακρύνετε τους κάδους απ’ το Δημοτικό Μαντουκιού»

ΚΑΔΟΙ
02 Δεκεμβρίου 2018 / 15:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την άμεση απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται κοντά στο σχολείο, ζήτησε εγγράφως, από Δήμο και Υπηρεσία Καθαριότητας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Μαντουκιού.

Στην αίτηση, με ημερομηνία 29/11, καταγράφεται, κατ’ αρχήν, η διαμορφωθείσα κατάσταση (γίνεται λόγος για τρία σημεία συγκέντρωσης απορριμμάτων, περιμετρικά του σχολείου, λόγω «της τάσης των δημοτών να απομακρύνουν τους κάδους όσο μακρύτερα δύνανται από τις αυλές των οικιών τους».
Ζητείται, δε, επιτακτικά η άμεση φροντίδα επί του θέματος, δεδομένου ότι στο σχολείο φοιτούν μικρά παιδιά, 6-12 ετών και το θέμα, πλην άλλων, «αφορά στην ίδια τη δημόσια υγεία, ειδικότερα δε στην υγεία μικρών παιδιών».
Συγκεκριμένα, ζητείται η απομάκρυνση των κάδων βορείως του Δημοτικού (κοντά στη διασταύρωση με την Ε. Ναπολέοντος), καθώς, όπως αναφέρεται, στο συγκεκριμένο σημείο υφίσταται διάβαση πεζών, που συνδέεται με το πεζοδρόμιο. Η λειτουργικότητα του οποίου τυγχάνει, ούτως ή άλλως, περιορισμένη, «λόγω και της ύπαρξης στύλου ηλεκτροφωτισμύ της ΔΕΔΔΗΕ.»