Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση στις συμβάσεις των εργαζομένων στους Δήμους με τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ
30 Nov 2018 / 13:12

Έως ότου ολοκληρωθεί από το ΑΣΕΠ η δημοσίευση των οριστικών Πινάκων διοριστέων της Προκήρυξης 3Κ/2018,

ΑΘΗΝΑ. Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης των μονιμων πινάκων του ΑΣΕΠ, για το προσωπικό που διορίζεται ως μόνιμο στους Δήμους, μετά την απόλυση των συμβασιούχων καθαριότητας τον περασμένο Μάρτιο. Ένα από τα γεγονότα που έδωσε το "τελειωτικό χτύπημα" στη διαχείριση απορριμμάτων της Κέρκυρας, αφού με τους προσωρινούς πίνακες, ήρθαν ελάχιστα άτομα και όχι όσα είχε ζητήσει η προκήρυξη. 
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.αναφέρει:
«Tο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί από το ΑΣΕΠ η δημοσίευση των οριστικών Πινάκων διοριστέων της Προκήρυξης 3Κ/2018, για την κάλυψη 8.166 μόνιμων θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων.
Έως τότε, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Βουλή, πρόκειται να παραταθούν αυτοδίκαια από την ημερομηνία λήξης τους όσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν συνάψει οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού με προσωπικό που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς Πίνακες διοριστέων της Προκήρυξης 3Κ/2018.
Η παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων, την προστασία της δημόσιας υγείας και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων».