Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μια βολά κι έναν καιρό…. και τσου παιδιώνες σας» – Μια κερκυραϊκή μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση στο Μόναχο!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
30 Nov 2018 / 09:06
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο καλλιτεχνικός σύλλογος METRON από την Κέρκυρα με πρόσκληση της Wilde Rose e.V. και σε συνεργασία με τον Επτανησιακό Σύλλογο Μονάχου, θα ταξιδέψει στο Μόναχο

 με 30 νέες και νέους για να παρουσιάσουν την κερκυραϊκή μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Μια βολά κι έναν καιρό…. και τσου παιδιώνες σας».
Τα κείμενα της παράστασης τα οποία έγραψαν οι εκπαιδευτικοί, καθηγητές μουσικής Σπύρος Ατσοπάρδης και Ευτυχία Βογιατζόγλου είναι έμμετρα  στην κερκυραϊκή διάλεκτο, ενώ δεν λείπουν τα κερκυραϊκά τραγούδια και οι χοροί, όλα ενσωματωμένα στην υπόθεση του έργου.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 στο BÜRGERHAUS FÜRSTENRIED (παλιό ΣΤΕΚΙ), Züricherstr. 35, 81476 München.
Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει χοροεσπερίδα με το μουσικό συγκρότημα Genima-band, οι οποίοι έχουν αναλάβει και το ηχητικό μέρος του θεάτρου.
Τιμή εισητηρίου: προπώληση 10,- ταμείο 12, -   Ώρα εισόδου:17:45, ώρα έναρξης 18:30
Παρακάτω θα βρείτε λίγα λόγια για τους διάφορους φορείς που συνεργάζονται στην παρουσίαση της παράστασης στο Μόναχο.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Ο σύλλογος επτανησίων Μονάχου ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1991. Διατηρεί μικρό και μεγάλο χορευτικό που με τις παρουσιάσεις τους σε διάφορες εκδηλώσεις της πόλης κάνουν γνωστούς τους ιδιαίτερους χορούς του Ιονίου και προβάλουν τις ποικιλόμορφες φορεσιές των Επτανήσων.
Τα μέλη του συλλόγου μαζεύονται κάθε Κυριακή στις 15:30 στη λέσχη του συλλόγου „Café IONIO“, για παρέα και συζήτηση με καφέ, τσάι, αναψυκτικά, κρασάκι και πολύ χορό!
Η λέσχη βρίσκεται στο Kulturkeller Westend, Westendstr. 76A RGB (Τηλ. 089-72649300, Συγκοινωνία: U-4/-5, Bus 53/134, Schwanthalerhöhe, Tram 18/19, Schrenkstr.)
Στον ίδιο χώρο κάθε Κυριακή από τις 15.30 παραδίδονται δωρεάν μαθήματα χορών από τα Επτάνησα αρχικά και στη συνέχεια από την υπόλοιπη Ελλάδα.

GENIMA-BAND

Το συγκρότημα GENIMA έχει μουσική δράση άνω των δέκα ετών προσπαθώντας να εξαπλώσει τη μουσική στην πιο όμορφη μορφή της: ζωντανά! Παρόλο που οι καλλιτέχνες δίνουν έμφαση σε όλες τις πλευρές της ελληνικής μουσικής, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται και συμπληρώνεται και με διεθνή τραγούδια, έτσι ώστε σε μια παρουσίαση να μην μένουν ανεκπλήρωτες επιθυμίες.
Στο ρεπερτόριο τους συμπεριλαμβάνονται όλες οι πτυχές της ελληνικής και μεσογειακής μουσικής από λαϊκό και παραδοσιακό μέχρι ροκ και ποπ. Στις διάφορες εμφανίσεις τους παρουσιάζουν ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα με πολλαπλά φωνητικά (θηλυκό/αρσενικό) παραδοσιακά καθώς και μοντέρνα, διαφορετικά όργανα (μπουζούκι, λύρα, κιθάρα, πληκτρολόγιο/πιάνο, κλαρινέτο, κρουστά), ενώ χρησιμοποιούν πρώτης κατηγορίας τεχνικό εξοπλισμό.
Όλοι οι μουσικοί του συγκροτήματος είναι καταξιωμένοι καλλιτέχνες γνωστοί και αγαπητοί στην ελληνική παροικία του Μονάχου.

O ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «METRON»

Η αγάπη για τον πολιτισμό και τις τέχνες ώθησαν τα μέλη του να ιδρύσουν αυτόν τον “ξεχωριστό” σύλλογο. Μια νέα πνοή για την Κέρκυρα!!!
Ο Καλλιτεχνικός σύλλογος “METRON” είναι μία πρωτοβουλία επαγγελματιών και ερασιτεχνών φίλων των τεχνών, που μέσω του συλλόγου σκοπό έχουν να δημιουργήσουν πρωτότυπες καλλιτεχνικές «ομάδες», ώστε να προσφέρουν στα πολιτιστικά δρώμενα της Κέρκυρας και όχι μόνο.

WILDE ROSE e.V.

Συνάντηση νέων και εκπαίδευση ενηλίκων!
Το Wilde Rose είναι μια ένωση ανθρώπων διαφορετικής προέλευσης και γενεών που έχει αναγνωριστεί ως σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,  υπό την αιγίδα του BDP – Bund Deutscher PfadfinderInnen.
Ιδρύθηκε το 2008, έχει την έδρα της στο Πότσνταμ και αποτελεί μια πλατφόρμα για ποικιλόμορφα πρότζεκτ στη Γερμανία και διεθνώς που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την ατομική ευθύνη, τον δημιουργικό τρόπο ζωής και την πολιτική εκπαίδευση.
Το Wilde Rose e.V. διατηρεί ένα ξενώνα νεότητας στους πρόποδες των Άλπεων της Βαυαρίας.
Το Άγριο Ρόδο στην Ελλάδα είναι ένα σωματείο νέων με στόχο την ειρηνική και ισότιμη συνύπαρξη των ανθρώπων σε ένα πλαίσιο αυτοκαθορισμού και ανεκτικότητας.
Διοργανώνει διαπολιτισμικά σεμινάρια, πεζοπορίες, ταξίδια και κατασκηνώσεις. Οι δράσεις αυτές έχουν συνήθως τη μορφή διεθνών ανταλλαγών νεολαίας.
 
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.