Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

10η Χορωδιακή Συνάντηση Πύργου: Μια υπέροχη μελωδική χορωδιακή βραδιά με Κερκυραϊκό χρώμα

10η Χορωδιακή Συνάντηση Πύργου
30 Nov 2018 / 08:41
Ελένη Κορωνάκη

Μια εξαιρετική μελωδική, μουσική, χορωδιακή βραδιά, με πολύ χρώμα Κερκυραϊκό, καθώς φιλοξενούμενες ήταν δύο χορωδίες από την μαγευτική Κέρκυρα, το διαμάντι του Ιονίου, ήταν η 10η Χορωδιακή Συνάντηση Πύργου που διοργάνωσε

το Σάββατο 24/11 το απόγευμα η Μικτή Χορωδία Πύργου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του θεάτρου Απόλλων. Το μουσικόφιλο κοινό της πόλης, πραγματικά απόλαυσε αυτήν την ιδιαίτερη βραδιά, μια πανδαισία μελωδιών που περιελάμβανε αγαπημένα τραγούδια έντεχνο ελλήνων συνθετών, παραδοσιακά και Κερκυραϊκές καντάδες. Φιλοξενούμενες χορωδίες ήταν η Χορωδία Κερκυραϊκή Εστία Αθηνών «Ιονίου Φωνές» και η Χορωδία και Μαντολινάτα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Κέρκυρας. Ήταν μια εκδήλωση που έβαλε ένα λιθαράκι στην πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης του Πύργου, όπως πάντα, πιστή στους σκοπούς της, προωθεί η Μικτή Χορωδία Πύργου.
Την χορωδιακή βραδιά άνοιξαν βεβαίως οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης με την άψογη παρουσία και ερμηνευτική τους εκτέλεση, τα μέλη της  Μικτής Χορωδίας Πύργου με τον μαέστρο  Θοδωρή Παναγόπουλο  και στο πιάνο την Τζένη Λάγιου, με το παραδοσιακό τραγούδι «Της θάλασσας τα λόγια», επεξεργασμένο από την Όλγα Αλεξοπούλου.
Στην συνέχεια ερμήνευσαν «Το πέρασμα» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, το «Πρωινό τσιγάρο» και το «Κάθε μια νύχτα» του Νότη Μαυρουδή και ένα επίσης παραδοσιακό τραγούδι, την ‘Ειρήνη’ επεξεργασμένο από τον Γιάννη Κωνσταντινίδη και καταχειροκροτήθαν από το κοινό.
Τη σκυτάλη πήρε η μικτή Χορωδία «Ιονίου Φωνές»  που στελεχώνεται από έμπειρους και ταλαντούχους επτανήσιους χορωδούς και φίλους των Επτανήσων και μέχρι σήμερα  έχει παρουσιάσει το έργο της ανά την Ελλάδα λαμβάνοντας κολακευτικά σχόλια. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει Επτανησιακά τραγούδια, έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, οπερετικά χορωδιακά, εκκλησιαστική μουσική καθώς και χορωδιακές διασκευές δημοτικών τραγουδιών. Στον Απόλλωνα ξεκίνησαν με το τραγούδι του Διονύσιου Σολωμού και Σπ. Ξύνδα «Η αυγούλα που να ‘ναι» και συνέχισαν με παραδοσιακά Κέρκυρας, με Μάνος Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη αλλά και το «Αυτές οι ξένες αγκαλιές» του Ηλείου μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου. Την χορωδία, που έκανε μια σπουδαία εμφάνιση συνόδεψε στο πιάνο η Έλμα Καφετζιδάκη,  ενώ την διδασκαλία και την διεύθυνση της χορωδίας είχε ο Μαέστρος κ. Αιμίλιος Γιαννακόπουλος.
Η χορωδιακή βραδιά ολοκληρώθηκε με την θεσπέσια πραγματικά εμφάνιση της  Χορωδίας και Μαντολινάτας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Νομού Κερκύρας με τραγούδια παραδοσιακά, οπερετικά και καντάδες που  καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.   Μια ανδρική χορωδία αποτελούμενη από 50 περίπου άτομα με συνοδεία οργάνων (πιάνο, μανδολίνα, κιθάρες και μπουζούκι). Το ρεπερτόριο της χορωδίας αποτελείται από τραγούδια επτανησιακά, παραδοσιακά, καντάδες, εκκλησιαστικούς ύμνους, καθώς και από τραγούδια έντεχνα και ελαφρολαϊκά διαφόρων ελλήνων συνθετών που έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλές εκδηλώσεις-συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος.
https://proini.news/10i-xorodiaki-sunantisi-pyrgou-mia-uperoxi-melodiki-xorodiaki-vradia/?fbclid=IwAR1Ji8-_vCJ_Vlh5Teajc4O8M1agiSO1gpT1MTSbJtu4E1H5VfU6WKmS1Ko
 
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.