Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μ. Υδραίου: Η Κέρκυρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη σχολική στέγη και με την οδοποιία

Μερόπη Υδραίου
29 Nov 2018 / 15:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας επισκέφθηκε σήμερα η επικεφαλής της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ Μερόπη Υδραίου,

μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Ν. Χειρδάρη και Ν. Καλόγερο και το μέλος της παράταξης Ερρίκο Κρεμόνα, πολιτικό μηχανικό και μέλος της Δ.Ε του ΤΕΕ Κέρκυρας. Σε δελτίου τύπου που εξέδωσε στη συνέχεια αναφέρει ότι ανέλαβε την πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων αλλά και των συνδημοτών της περιοχής για το έργο του σχολικού κέντρου Γουβιών-Κοντοκαλίου.
«Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο ζήτημα της κατασκευής του σχολικού κέντρου που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής και θα αποσυμφορήσει τα σχολεία της πόλης.
Οι μοναδικές παρεμβάσεις στα ζητήματα της σχολικής στέγης είναι περιορισμένες εργασίες που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση στα Γενικά Λύκεια και στο 6ο και 7ο Δημοτικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι θεωρούνται έργα σε εξέλιξη τα έργα για το σχολείο του Βυρού και του Γαστουρίου, τα οποία χρονολογούνται προ του 2010, ενώ για τα τεχνικά λύκεια δεν υπάρχει πλήρης φάκελος μελετών προκειμένου να χρηματοδοτηθούν.




Η κ.Υδραίου επισημαίνει, σχετικά με το ζήτημα αυτό:
"Η Κέρκυρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη σχολική στέγη που επιδεινώνεται κάθε χρόνο.
Χρειαζόμαστε σχολικά κτίρια για να καλυφθούν οι ανάγκες αλλά κυρίως πρέπει να έχουμε έτοιμες μελέτες για να τα εντάξουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
Ο Δήμος Κέρκυρας θα πρέπει επίσης να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντήρησης όλων των σχολικών κτιρίων, σε ετήσια βάση.
Για όλα χρειάζεται σχέδιο’’
Σε ότι αφορά τα έργα αποκατάστασης του οδικού και του αγροτικού δικτύου, στα οποία υπάρχει, επίσης, μεγάλο πρόβλημα, είναι σε εξέλιξη μία μόνο εργολαβία για δημοτική οδοποιία, η οποία συμβασιοποιήθηκε προσφατα και αφορά τη Δ.Ε. Κερκυραίων και τη Δ.Ε. Φαιάκων αλλά τα έργα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.Στην αγροτική οδοποία πολύ μικρές παρεμβάσεις έχουν γίνει σε κάποιες περιοχές, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορουν να καλύψουν τις αναγκες των χωριών μας, αφού επί χρόνια δεν είχε γίνει καμια παρέμβαση».