Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλπάκι Ιωαννίνων: Πιάστηκαν με 38 κιλά χασίς στο αυτοκίνητο

Σύλληψη
29 Nov 2018 / 13:21

Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός στο Καλπάκι Ιωαννίνων, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Συνελήφθη, χθες (28-11-2018) μετά τα μεσάνυχτα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης (περιοχή Καλπακίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, ένας 23χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Συγκεκριμένα, χθες μετά τα μεσάνυχτα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ο 23χρονος οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 23χρονο δράστη, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μετέφερε με το παραπάνω αυτοκίνητο δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν έξι δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 38 κιλών, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς, ένας 26χρονος, διότι εμπλέκεται στην παραχώρηση του παραπάνω αυτοκινήτου στον 23χρονο συλληφθέντα.
Τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.  
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.