Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία του Μουσικού Σχολείου & της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στον Περιφ. Διευθυντή Εκπαίδευσης (video)

Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας
27 Nov 2018 / 13:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κώστας Γκούση έκαναν το μεσημέρι της Τρίτης

οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, γονείς και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, με αίτημα την απόσυρση του άρθρου 40 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία. 
Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση,  η ΕΛΜΕ τα όσα αναφέρονται για τα εν λόγω σχολεία, καταδεικνύουν την υπουργική πρόθεση για ριζική αλλαγή του θεματικού χαρακτήρα των εν λόγω σχολείων, «μετατρέποντάς τα από σχολεία μουσικής ειδίκευσης και γενικής παιδείας σε σχολεία  δημιουργικής απασχόλησης με τη μουσική (αλλαγή στο σκοπό ίδρυσης). Ταυτόχρονα», συνεχίζει το κείμενο της ΕΛΜΕ, «με “προσεκτική” διατύπωση, το Υπουργείο αφήνει μετέωρη την τύχη των μουσικών σχολείων ως προς τις βαθμίδες (γυμνάσιο - λύκειο). Δεν ορίζεται ότι το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα μαθήματα μουσικής παιδείας, άρα αίρεται η υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει για τα μαθήματα αυτά αναλυτικό πρόγραμμα, διδακτικό και εποπτικό υλικό, οδηγίες για τους εκπαιδευτικούς κ.ά., ώστε να στηριχθεί ο ενιαίος εκπαιδευτικός χαρακτήρας του θεσμού των Μουσικών Σχολείων». Ενώ, επιπλέον «καταργείται η αναφορά για την ανάγκη τεχνικού εξοπλισμού των Μουσικών Σχολείων, αλλά και για τη μέριμνα της πολιτείας να εξασφαλίσει αυτό τον ειδικό εξοπλισμό» και «απαλείφονται τεχνηέντως τα μαθήματα “αισθητικής Παιδείας”. Καταργείται το αναλυτικό πρόγραμμα αυτών των μαθημάτων  κι έτσι η πολιτεία απεμπολεί την υποχρέωσή της να παρέχει ενιαία και ισότιμα όλα τα μέσα για τη στήριξη των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων».
Δείτε ένα απόσπασμα της απάντησης του Περιφ. Διευθυντή Κώστα Γκούση