Η καλοκαιρινή ζέστη στη Βόρεια Ευρώπη φρέναρε τις κρατήσεις των τουρ οπερέιτορ

Η ζέστη κράτησε τους Βορειοευρωπαίους τουρίστες της τελευταίας στιγμής στο σπίτι, μειώνοντας τις προσδοκίες των τουρ οπερέιτορ για μεγαλύτερα έσοδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κανείς στο νησί δεν εξεπλάγη από τις ανακοινώσεις των ευρωπαϊκών τουρ οπερέιτορ που αναφέρονται στη μείωση των προσδοκώμενων κερδών τους φέτος. Και τούτο παρά το γεγονός ότι δημιούργησε αίσθηση η σχετική ανακοίνωση του Thomaς Cook, που αποδίδει το διάφορο, στο φετινό, ζεστό καλοκαίρι, που κράτησε (σ.σ. κάποιους από) τους τουρίστες σπίτι.

27
Νοεμβρίου / 2018

Μάλιστα ο τ.ο. ανακοινώνει ότι δεν θα δώσει μέρισμα εξαιτίας της μείωσης των προσδοκωμένων εσόδων κατά 13%. Κι αυτό παρά το γεγονός της αύξησης των κερδών του σε σχέση με το 2017. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πλήρως σε νεώτερη ανακοίνωση του Οργανισμού, την Πέμπτη. Οι αναγνώστες του enimerosi.com θα θυμούνται την αναφορά στη δραματική μείωση των κρατήσεων (σ.σ. έως και του μηδενισμού τους, θα πουν άλλοι) στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, από τα μέσα Ιουλίου έως τις αρχές Αυγούστου, φέτος. Το φαινόμενο αρχικώς διασκεδάστηκε αποδιδόμενο σε μπλόφα των τ.ο. ώστε να επηρρεάσουν έτσι προς τα κάτω τις τιμές των τοπικών υπηρεσιών φιλοξενίας όμως φαίνεται πως το ζεστό, ευρωπαϊκό καλοκαίρι φρενάρησε τις επιλογές της τελευταίας στιγμής (last minute bookings), περιορίζοντας κατά τι τον ξέφρενο ρυθμό των κρατήσεων για την Ελλάδα και την Κέρκυρα. Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε στο enimerosi.com, επαΐων του χώρου, το φαινόμενο παρατηρήθηκε αποκλειστικά στις πωλήσεις των τ.ο. και δη της τελευταίας στιγμής, η υπόλοιπη αγορά δούλεψε στο φουλ.