Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διευκρινιστική ανακοίνωση του Corfu Compost Project

ανακύκλωση
27 Nov 2018 / 09:01

Ως προς την ανακοίνωση-κάλεσμα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου την περασμένη εβδομάδα για τη συνάντηση φορέων και συλλογικοτήτων της Κυριακής 25 Νοεμβρίου η ομάδα του Corfu Compost Project επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

1) Λόγω ελλιπούς συνεννόησης μεταξύ των φορέων περί της γραπτής ανακοίνωσης, το όνομα της ομάδος μας συμπεριελήφθη στην υπογραφή της ανακοίνωσης-καλέσματος, μολονότι η ομάδα μας δεν είχε επαρκή γνώση περί της διοργάνωσης ή οργανωτικό ρόλο στη συνάντηση. 
2)  Δε συνυπογράψαμε το περιεχόμενο εκείνης της ανακοίνωσης για τον απλό λόγο ότι δε μας ζητήθηκε. Ως εκ τούτου διευκρινίζουμε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι εκπροσωπεί εξ ολοκλήρου τις απόψεις μας. Κατανοούμε όμως ότι τέτοια λάθη συμβαίνουν σε τέτοιες προσπάθειες και αναγνωρίζουμε ότι η προαίρεση σε αυτή την περίπτωση ήταν η καλύτερη. 
3) Στηρίζουμε την ουσία της προσπάθειας των φορέων να συστήσουν ένα εγχείρημα το οποίο θα συμβάλλει στην επίλυση της κρίσης της διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα με βιώσιμο τρόπο, όπως στηρίζουμε και κάθε άλλη προσπάθεια, η οποία συμμερίζεται τις αρχές μας. Για τον λόγο αυτό συμμετείχαμε και στη συνάντηση με θετικό πνεύμα και διάθεση συνεισφοράς, όπως και οι υπόλοιποι φορείς και τα άτομα.
 
Θεωρούμε πως οι δράσεις όλων των εθελοντικών και άλλων ομάδων σχετικώς με θέματα της διαχείρισης απορριμμάτων ως τώρα στην Κέρκυρα είναι ότι πιο υγιές και ελπιδοφόρο έχει συμβεί στο νησί μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Καλούμε τους πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις και κατά το δυνατόν να συμμετέχουν σε αυτές. 
 
The Corfu Compost Project