Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έναντια στο πολυνομοσχέδιο

ΠΑΜΕ
20 Μαΐου 2016 / 21:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 21 Μαϊου, εισάγεται το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής ενώ αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαϊου. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 21/5, στις 10 το πρωί, στο ΟΚΑΖΙΟΝ.

Με ανακοίνωσή του, συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 20 Μαΐου μπροστά στο κτήριο της Περιφέρειας. Τους καλεί να εντείνουν τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά και ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, παλιά και νέα, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους καταδικάζουν να ζουν με ψίχουλα.
«Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι αδιαμφισβήτητα δίκαια. Αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά ο χαρακτήρας των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που στην ουσία ανακυκλώνουν την ανεργία και εμπαίζουν τους ανέργους. Οι άνεργοι βαφτίζονται «ωφελούμενοι» και καλούνται να δουλέψουν στην κυριολεξία για ένα ξεροκόμματο και μάλιστα χωρίς να έχουν τα στοιχειώδη και αυτονόητα δικαιώματα ως εργαζόμενοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ είναι εργαζόμενοι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας ενώ μετά από τους πέντε μήνες πετάγονται ξανά στην κόλαση της ανεργίας, χωρίς καμία στήριξη και προστασία.
Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για τους άνεργους και τους νέους κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση! Οι αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από εργαζόμενους σε αντίστοιχα προγράμματα ανά την Ελλάδα δείχνουν το δρόμο. Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και αγώνες σε συντονισμό με τα ταξικά κλαδικά συνδικάτα οι εργαζόμενοι πέτυχαν την κατάργηση του προηγούμενου απαράδεκτου καθεστώτος διασφαλίζοντας ορισμένα στοιχειώδη δικαιώματα όπως π.χ. άδειες.
Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Το «τίποτα δεν γίνεται», η μοιρολατρία είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, των εργοδοτών, όλων όσων θέλουν να γονατίσουν την εργατική τάξη. Είναι ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στα ταξικά συνδικάτα. Οι εργαζόμενοι συνολικά πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος. Να απορρίψουν συνολικά τις πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και από την άλλη γεμίζουν τις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων. Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που όλα αυτά τα χρόνια βάζουν πλάτη σε αυτές τις πολιτικές, σπέρνοντας αυταπάτες και εκφυλίζοντας τους αγώνες.
 Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν πρόκειται να σταματήσουν όταν θα έρθει η ανάπτυξη όπως λένε και υπόσχονται! Η ανάπτυξη αυτή θα είναι ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τη λεηλασία των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων και φέρνει νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που προβλέπει επιβολή νέων έμμεσων φόρων στη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η ενότητα και ο αγώνας των εργαζομένων για την απόκρουση αυτής της βάρβαρης πολιτικής, για να μην νομιμοποιηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν! Να οργανωθεί η αντεπίθεση των εργαζομένων για την ανάκτηση των απωλειών που είχαν στα χρόνια της κρίσης, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός του καθημερινού και δύσκολου αγώνα. Αγώνας που έχει ως στόχο και προοπτική την αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, να χαράξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας, χωρίς μνημόνια κι αφεντικά.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Ζητάμε:
·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα! ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
·        Προστασία των ανέργων. Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους.
·        Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία πληρωμή ή συμμετοχή των ανέργων σε υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.
·        Καμία πληρωμή σε τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ. Απαγόρευση διακοπής νερού-ρεύματος-τηλέφωνου Διαγραφή χρεών για λογαριασμούς-καταναλωτικά δάνεια όλων των ανέργων.
·        Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς χρονικούς όρους και προϋποθέσεις.
·        ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 751,00 ΕΥΡΩ.
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυνατά! Ενάντια στη νομιμοποίηση των μέτρων που ψηφίστηκαν, ενάντια στο νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!
Προχωράμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο το Σάββατο 21/5 , στις 10 το πρωί, στο ΟΚΑΖΙΟΝ».