Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ιδρυτική συνέλευση του νέου αριστερού αυτοδιοικητικού σχήματος

αυτοδιοικητικές εκλογές
23 Nov 2018 / 13:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/11 στο Φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου, η ιδρυτική συνέλευση για ένα ενωτικό προοδευτικό αριστερό αυτοδιοικητικό σχήμα.

To προσωρινό συντονιστικό όργανο της Πρωτοβουλίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Τόσο η συμμετοχή κόσμου όσο και κυρίως η πλούσια συζήτηση, οι προβληματισμοί και η αγωνία  που κατατέθηκαν αποτελούν ένα πρώτο αισιόδοξο ξεκίνημα.
Κοινός τόπος όλων μας, η ανάγκη για χάραξη ενός άλλου δρόμου στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε σύγκρουση με τις συνεχιζόμενες μνημονιακές επιταγές  (που θα ενταθούν μέσα από το ασφυκτικό οικονομικό και διοικητικό πλαίσιο του Κλεισθένη) αλλά και την κακή διαχείριση της τοπικής εξουσίας.
Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας : η ανύπαρκτη δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων του Δήμου,  η  τραγική κατάσταση που οδήγησε η διαχείριση των απορριμμάτων, τα χρόνια προβλήματα της ύδρευσης και του κυκλοφοριακού, η ανάγκη ενός άλλου αναπτυξιακού προτύπου πέρα και έξω από τη ‘’μονοκαλλιέργεια’’  του τουρισμού των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.
Είναι κοινή διαπίστωση όλων μας, ότι μόνο ένα μαζικό ενωτικό κίνημα πολιτών που θα δρα μέσα και κυρίως έξω από το δημοτικό συμβούλιο, σε πραγματική σύνδεση με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική.
Επιλέγουμε ως εκ τούτου η αφετηρία της  δικιάς μας προσπάθειας να είναι μια ανοιχτή αμεσοδημοκρατική συζήτηση που θα καταλήξει σε θέσεις , αρχές και δεσμεύσεις σε αντίθεση με όσους προκρίνουν λογικές προσώπων – σωτήρων.
Συγκροτούμε προσωρινό συντονιστικό όργανο και ανοιχτές επιτροπές θέσεων που θα παρουσιάσουν το αμέσως επόμενο διάστημα τις προγραμματικές μας επεξεργασίες και το όνομα της  παράταξης.
Με επίγνωση των δυσκολιών αλλά με βαθιά πίστη ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός, ΞΕΚΙΝΑΜΕ!»