Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Εναρκτήρια Συνάντηση του προγράμματος «Innovative Networks for the Agrifood» στο Φαληράκι

InnoNets
23 Nov 2018 / 13:24
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «InnoNets» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το InterregV-A Greece-Italy 2014-2020, θα πραγματοποιηθεί την

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα προσέλευσης 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Φαληράκι, Πύλη Αγίου Νικολάου.
Οι εταίροι του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η οποία συμμετέχει ως Κύριος Δικαιούχος με προϋπολογισμό 260,102,11 €,  το Επιμελητήριο Κέρκυρας και από την πλευρά της Ιταλίας συμμετέχουν η Περιφέρεια Απουλίας, το Πολυτεχνείο του Μπάρι, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων (DICAR) και η Περιφερειακή Συνεργασία και Αμοιβαία Λίγκα της Απουλίας (LegacoopPuglia). Επιπλέον, στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν χωρίς προϋπολογισμό το Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο της Βασιλικάτα στην Ιταλία.
Το έργο InnoNets, που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 - Καινοτομία και την Ανταγωνιστικότητα, και εστιάζει στη διασυνοριακή διαμεσολάβηση και τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της καινοτομίας στις πολύ μικρές και μικρές ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα.
Στόχος του έργου είναι η σύσταση Ομάδων παραγωγών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα μέσω της επιστημονικής γνώσης και της επί τόπου εφαρμογής της.
Η μεθοδολογία του έργου ενσωματώνει τη δημιουργία τριών εργαστηρίων διασυνοριακής θεματικής διαβίωσης, τα οποία θα δημιουργήσουν έναν ισχυρό  κόμβο καινοτομίας για την παροχή υπηρεσιών. Θα χρησιμοποιηθούν μεθοδολογικά μοντέλα και εργαλεία που περιγράφουν τη διαδικασία μεταφοράς της καινοτομίας από ερευνητικά ιδρύματα σε παραγωγούς, σύμφωνα με τους θεματικούς πυλώνες κάθε εργαστηρίου.
 Οι ιδέες και οι ανάγκες του συνόλου του τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής πρέπει να παρέχουν πληροφορίες για την ανάπτυξη του Κέντρου Καινοτομίας, οι οποίες θα ενσωματωθούν σε μια πλατφόρμα για την παροχή καινοτομίας σε κάθε παραγωγό.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.