Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπόσχεση για συνάντηση με Φάμελλο & Χαρίτση, έλαβαν οι Λευκιμμιώτες

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
22 Nov 2018 / 10:41
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Μετά την συζήτησή τους με τον Συντονιστή Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ευάγ. Καπετάνιο και τον γεν. γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη.

ΑΘΗΝΑ. Μια δέσμευση για συνάντηση κατάφεραν να αποσπάσουν οι Λευκιμμιώτες που ταξίδεψαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν, ζητώντας παράλληλα ακρόαση από τον Υπουργό Εσωτερικών.
Μετά τη πορεία διαμαρτυρίας το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, μέλη του συλλόγου Λευκίμμης 'Αλεύχιμον' και των συλλογικοτήτων Αττικής και Φυλής, συναντήθηκαν με τον γεν. γραμματέα του Υπουργείου Κώστα Πουλάκη, και τον Συντονιστή Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ευάγ. Καπετάνιο, καθώς ο Υπουργός Αλ. Χαρίτσης βρισκόταν εκτός Αθηνών. 
Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μια ώρα με τους εκπροσώπους τους Υπουργείου μόνο να ακούν αλλά να μην μιλούν. Η οκταμελής επιτροπή ανέλυσε το θέμα συνολικά, εξηγώντας τους λόγους της εναντίωσης στη λειτουργία του ΧΥΤΑ της Λευκίμμης, αλλά και την ατμόσφαιρα 'εμπόλεμης ζώνης' υπό την μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ. 
Σύμφωνα με το γραμματέα του Αλεύχιμου, Γιάννη Πανδή, ο οποίος μετείχε στη συνάντηση, η επιτροπή δήλωσε ευθέως  ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τα βασικά τους αιτήματα, που είναι η οριστική απομάκρυνση των ΜΑΤ, η απομάκρυνση των συμμείκτων απορριμμάτων που έχουν ήδη μεταφερθεί δεματοποιημένα και η οριστική διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Ο Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττικής κατέθεσε σχετικό ψήφισμα και οι γενικοί γραμματείς δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τα όσα ελέχθησαν κατά τη συνάντηση αλλά και το ψήφισμα στον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη  Χαρίτση.
Δεσμεύθηκαν επίσης να ορίσουν συνάντηση της επιτροπής των κατοίκων με τους δύο αρμόδιους Υπουργούς, Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.