Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κερκυραϊκή γαστρονομία «ετοιμάζει βαλίτσες» για Ευρώπη

γαστρονομικό φεστιβάλ
21 Nov 2018 / 10:20

Καλούνται οι Κερκυραίοι παραγωγοί καθώς και οι φορείς της Οργανωτικής Επιτροπής, για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της αποστολής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επιτυχία του γαστρονομικού φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην Κέρκυρα τον περασμένο Μάιο, με συνδιοργανωτές το Δήμο Κέρκυρας και τους  φορείς του νησιού,  είχε ισχυρό αντίκτυπο στους εταίρους του και άνοιξε το δρόμο για νέες συνεργασίες. Μετά την εβδομάδα ρωσικής γαστρονομίας που διοργάνωσε το International Center for Wine & Gastronomy στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο, άλλοι δυο στρατηγικοί συνεργάτες του Corfu Food & Wine Festival πρότειναν στο Δήμο της Κέρκυρας την προβολή του στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, ο ΕΟΤ προσκάλεσε το Φεστιβάλ και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας να επιδείξουν το γαστρονομικό πλούτο του νησιού στη διεθνή τουριστική έκθεση Vakantiebeurs της Ουτρέχτης τον Ιανουάριο και το Marco Polo System GEIE πρότεινε την παρουσίαση του Φεστιβάλ στη Βενετία το Φεβρουάριο. Και στις δύο περιπτώσεις η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από εξαγώγιμα τοπικά προϊόντα καθώς  στους στόχους του Φεστιβάλ περιλαμβάνεται η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και η προώθησή τους στο εξωτερικό.
Για το σκοπό αυτό ο Δήμος της Κέρκυρας καλεί τους Κερκυραίους παραγωγούς καθώς και τους φορείς που συμμετείχαν στην Οργανωτική Επιτροπή σε συνάντηση,  την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου,  στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα συσκέψεων στο  Φαληράκι για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της αποστολής.