Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος: Δεχόμαστε πόλεμο, αλλά δεν θα σιωπήσουμε!

«Ό,τι δεν κατάφεραν οι αλλόδοξοι και αλλόθρησκοι κατακτητές, προσπαθούν λυσσωδώς να το επιβάλουν οι κρατούντες, απαιτώντας από την Εκκλησία να σιωπήσει».

20
Νοεμβρίου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Επανήλθε στα θέμα της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου ο Μητροπολίτης Νεκτάριος κατά την Ιερατική Σύναξη στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Κερκύρας το βράδυ της Δευτέρας, με ομιλητή τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ.
Στην προσφώνησή του, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κ. Ιωήλ, αναφέρθηκε σε όλα όσα τεκταίνονται το τελευταίο διάστημα στην  χώρα μας, αναφορικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος και την μισθοδοσία των Κληρικών: «Δυστυχώς βλέπουμε ότι η Εκκλησία μας δέχεται πόλεμο όχι μόνον από τα ξενικά κέντρα, αλλά κυρίως απο τα εγχώρια.
Επιχειρείται η απάλειψη της οποιασδήποτε ακόμα και αναφοράς στην Ορθόδοξη πίστη, λες και η πίστη αυτή έβλαψε την Ελλάδα. Τουναντίον, τα νάματα της Ορθοδοξίας  και το αίμα των μαρτύρων της πίστεως κράτησαν ζωντανό το Γένος μας, όλους αυτούς  τους αιώνες. Ό,τι δεν κατάφεραν οι αλλόδοξοι και αλλόθρησκοι κατακτητές, προσπαθούν λυσσωδώς να το επιβάλουν οι κρατούντες, απαιτώντας ταυτόχρονα από την Εκκλησία να σιωπήσει. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν θα συμβεί. Ιδίως οι Επίσκοποι έχουν χρέος να υπερασπίζονται την αλήθεια, απέναντι σε οποιονδήποτε, χωρίς να λογαριάζουν κανένα κόστος.
Προέχει η διαφύλαξη της πίστεως των πατέρων μας και η σωτηρία των ανθρώπων. Μπροστά σε τέτοια σωτηριώδους αξίας θέματα δεν χωρούν  ούτε εκπτώσεις, πόσο μάλλον διπλωματίες».