Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Λαϊκή Συσπείρωση
19 Nov 2018 / 07:49
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση με τις προτάσεις του για συζήτηση θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 22/11/2018. Αναλυτικά: 1. Σε συνέχεια της γραπτής ερώτησης μας

 ( 15/11/2018 ) σχετικά με την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να συνεχίσει ο Δήμος να πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των σχολείων αλλά και του σχετικού αιτήματος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας ζητούμε να συζητηθεί το θέμα ως κατεπείγον και να ληφθεί απόφαση για την ένταξη των σχολείων στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα του Δήμου.
2. Είναι γνωστό ότι φέτος υπήρξε στο Δήμο μας ,αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, σχεδόν πλήρης καταστροφή της σοδιάς του ελαιοκάρπου λόγω της ανομβρίας, της ξηρασίας και του δάκου. Σε άλλους Δήμους της χώρας μας ( Μυτιλήνη, Ναύπακτος κ.α.) έχει ήδη συζητηθεί το θέμα αυτό στα Δημοτικά Συμβούλια και έχουν παρθεί  αποφάσεις στήριξης των διεκδικήσεων των αγροτικών τους συλλόγων για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ. Ζητούμε να συζητηθεί το θέμα αυτό ως κατεπείγον και τη λήψη ανάλογης απόφασης στήριξης των διεκδικήσεων των αγροτικών συλλόγων της Κέρκυρας.     
3. Σας κοινοποιούμε την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 που συνήλθε στις 5/10/2018 και συζήτησε «…την προσφυγή του Σωματείου με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ κατά της αριθμ.  Πρωτ. 151308/30-7-2018 απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου…». Όπως γίνεται σαφές η επιτροπή ακύρωσε την απόφαση αυτή, με βάση την οποία, όμως, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου —παρά τις δικές μας ενστάσεις--  οδηγήθηκε στις μη σύννομες αποφάσεις αντικατάστασης στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας των νόμιμων εκπροσώπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με άλλους. Ζητούμε τη συζήτηση του θέματος αυτού ως κατεπείγοντος και λήψη απόφασης για την αποκατάσταση της νομιμότητας στη σύνθεση των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας.
4. Συμφωνούμε με τη πρόταση που και άλλοι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν κάνει για συζήτηση ξανά ως κατεπείγοντος του θέματος της παράνομης παραχώρησης της Δημοτικής και Δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο και για λήψη απόφασης προσφυγής και του Δήμου μας στο ΣτΕ για το θέμα αυτό.   

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.