Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρχισε το διεθνές συμπόσιο για τον Τζαϊνισμό

ΙΝΔΙΑ
17 Nov 2018 / 18:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώνεται την Κυριακή (18/11) παρουσία μελών της παγκόσμιας κοινότητας των Τζαϊνολόγων

Άρχισε σήμερα (Σάββατο, 17/11) στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το διεθνές συμπόσιο για τον Τζαϊνισμό, σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΠΑ, Αθήνα), την Έδρα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Jawaharlal Nehru και τον Παν-Ινδικό  Οργανισμό Διατήρησης της Κληρονομιάς του Τζαϊνισμού (Νέο Δελχί).



Την έναρξη του συμποσίου γι’ αυτήν την αριθμητικά μικρή ινδική θρησκεία, με τον τεράστιο, όμως, πολιτισμό, κήρυξε η πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα, Samma Jain, ενώ τόσο σήμερα, όσο και αύριο, Κυριακή (18/11), οπότε και θα ολοκληρωθεί το συμπόσιο, διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές στη Τζαϊνιστική φιλοσοφία, θρησκειολογία, τέχνη, αρχαιολογία, κοινωνιολογία, και άλλους σχετικούς τομείς, παρουσίασαν (και θα παρουσιάσουν) τα αποτελέσματα των τελευταίων  μελετών τους.
Όλα αυτά, με, επιπλέον, ενταγμένη στις παράλληλες δράσεις τη μόνιμη έκθεση τζαϊνιστικών και ινδικών έργων τέχνης των συλλογών του Μουσείου, καθώς και την έκθεση φωτογραφίας, που οργανώνει ο Παν-Ινδικός  Οργανισμός Διατήρησης της Κληρονομιάς του Τζαϊνισμού.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για το πρώτο συνέδριο του είδους, που διοργανώνεται σε ευρωπαϊκή πόλη, έχοντας προκαλέσει το ενδιαφέρον των Τζαῑνολόγων διεθνώς, μεγάλων εκδοτικών οίκων (Cambridge Scholars, Motilal Banarsidas – προς δημοσίευση των πρακτικών), αλλά και της ευρύτερης τζαῑνιστικής κοινότητας. Εκπρόσωποι της οποίας βρίσκονται, επ’ αφορμή, αυτές τις μέρες στο νησί, από διάφορα μέρη του κόσμου.