Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βράβευσαν εθελοντές, «αποκάλυψαν» τη χάρτα του ’19, στο Corfu MountainTrail

ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ
17 Nov 2018 / 15:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όσα έγιναν τη Τετάρτη, στην εκδήλωση του Κερκυραϊκού.

Τους εθελοντές, που συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της έβδομης διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, βράβευσε το Corfu Mountain Trail, σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (14/11) στην αίθουσα του Κερκυραϊκού.
Πλην, δε, αυτού, συζήτηση έγινε για την επερχόμενη, 8η, διοργάνωση, του 2019 (4-5 Μαϊου, αμέσως μετά το Πάσχα). Όπως, δε, σημειώθηκε, η επιτυχία του αγώνα του ’18, «ανέβασε τον πήχη, αλλά έθεσε και ισχυρές βάσεις για ένα ακόμη πιο επιτυχημένο διήμερο, με διεθνές ενδιαφέρον, με καινοτομίες και ευχάριστες εκπλήξεις».
Στα της ενημέρωσης για τα... προσεχώς, σημειώθηκε πως, στο πλαίσιο του 8ου Corfu Mountain Trail θα πραγματοποιηθούν τέσσερις χρονομετρημένες προπονήσεις camp, στα μονοπάτια του αγώνα: την Κυριακή, 16/12 (Παλιά Περίθεια), την Κυριακή, 13/1/2019 (Ύψος, τότε θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα), το Σάββατο, 23/2 (Λάκωνες, νυχτερινή) και την Κυριακή, 10/3 (Νυμφές).

Ενώ, αφού ανακοινώθηκε η συνεργασία με τον εργοφυσιολόγο, Χρ. Ριγανά και τα γυμναστήρια «FITLAB» και «CROSS FIT», έγιναν γνωστές οι (τέσσερις) διαδρομές του αγώνα του ‘19
•QUICK TRAIL των 10 χλμ.,
•ΟLIVE TREE TRAIL των 20 χλμ. 1200D+ ,
•RAIN TRAIL των 40 χλμ.2200D+ και
•CORFU MOUNTAIN TRAIL ULTRA των 110 χλμ 5000D+.
Η διαδρομή του ULTRA 110 χλμ. θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4/5. Εκκίνηση απ’ τον ‘Υψο, ανέβασμα στην ψηλότερη κορυφή του νησιού (Παντοκράτωρ), πέρασμα από παραδοσιακά χωριά του βορείου τμήματος (παλιά Περίθεια, Πετάλεια, Περίθεια, Κλιματιά, Λάκωνες, Παλαιοκαστρίτσα), κάθοδος από τα δυτικά παράλια, κοντά στις παραλίες Λιαπάδων, Μυρτιώτισσας, Γλυφάδας, Κοντογιαλού, από μονοπάτια με θέα την Αδριατική, ένωση στους Άγ. Δέκα με το 20ό χλμ της κούρσας των 40 χλμ. και, με κοινή φορά, τερματισμός στη Μεσογγή (ξενοδοχείο «Μεσογγή», ο Μέγας χορηγός της διοργάνωσης).
Κατά τους διοργανωτές, οι διαφορές σε σχέση με πέρσι σε Ultra 110 και Quick Trail είναι μικρές. Συγκεκριμένα, η διαδρομή του Ultra θα έχει εκκίνηση το πρωί (06.00) του Σαββάτου (4/5) στον Ύψο, ενώ το μήκος της θα είναι 110κλμ 5000D+ αντί 104 χλμ. κατ’ απαίτηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ορεινού τρεξίματος (ITRA), ώστε να πριμοδοτούνται οι αθλητές με 5 πόντους συμμετοχής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2019.
Για να επιτευχθεί αυτό, προστέθηκαν στη διαδρομή παλιές Σινιές, Κρινιά και το κομμάτι των Κυνοπιαστών (6 xλμ).
Επίσης, ο Quick Trail θα γίνει 10 χλμ. σε νέα διαδρομή από το ξενοδοχείο Μεσογγή.
Στο τέλος της εκδήλωσης, όπως είχε προγραμματιστεί, προβλήθηκε, γι’ ακόμη μια φορά, η βραβευμένη ταινία - ντοκιμαντέρ «ULTRA: Ο αληθινός μαραθώνιος», του Ούγγρου, Μπάλαζ Σίμονι. Δρομέας – πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης του project. Και ο oποίος θέλησε, μέσω αυτής της παραγωγής, να προβάλει την επίπονη προετοιμασία και η δοκιμασία των ορίων σώματος και πνεύματος, μέσα απ’ τη σπονδυλωτή ιστορία – αφήγηση πέντε Ευρωπαίων δρομέων (μεταξύ τους και ο ίδιος), που καλούνται να διανύσουν σε 36 ώρες τα 246 χλμ. τους Σπάρταθλου (ο Σίμονι έχει καταφέρει να τερματίσει στο Σπάρταθλο τέσσερις φορές).