Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήλωση Φωτεινής Βάκη για τη 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Φωτεινή Βάκη
16 Nov 2018 / 09:47
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δήλωση έκανε η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη για τη 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου: «Η 17η Νοεμβρίου..

είναι ημέρα μνήμης και τιμής προς τους ελεύθερους αγωνιζόμενους φοιτητές του 1973 αλλά και τους νεκρούς της επταετίας και όσους φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από το καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών.
Σύμβολο αντίστασης ενάντια στον αυταρχισμό και την ανελευθερία, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μάς υπενθυμίζει, 45 χρόνια μετά, τους κινδύνους που φέρνει η λήθη αυτών των αγώνων. Νοσταλγοί του καθεστώτος και αρνητές των νεκρών καθώς και αυτοί που επιθυμούν να μην εορτάζεται η επέτειος, μάς καλούν να ξεχάσουμε την αιματοβαμμένη θυσία των εξεγερμένων, να αρνηθούμε την ύπαρξή της.
Το ύψιστο αίτημα για Δημοκρατία και Ελευθερία παραμένει επίκαιρο και η μνήμη αυτού του λαού θα συνεχίσει να ορθώνεται απέναντι στους νοσταλγούς της χούντας και τους υποστηρικτές του φασισμού και του ναζισμού.
Δεν θα ξεχάσουμε αυτούς που αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν για τη Δημοκρατία. Τους οφείλουμε την ελευθερία μας.»
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.