Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Μια πολιτεία χτίζουμε» - παιδική όπερα από την ΦΕΚ στο Δημοτικό Θέατρο

Μια πολιτεία χτίζουμε
14 Nov 2018 / 07:41
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 28 και 29 Νοεμβρίου η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας παρουσιάζει την όπερα του Πάουλ Χίντεμιτ «Μια πολιτεία χτίζουμε» στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Πρόκειται για μια παιδική

όπερα που γράφτηκε το 1930 και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Το ομώνυμο έργο του Γερμανού συνθέτη και παιδαγωγού προσαρμόζεται στα δικά μας δεδομένα με νέες ιδέες και την προσθήκη συνθέσεων Ελλήνων και ξένων δημιουργών σε ενορχήστρωση Άλκη Μπαλτά. Το έμμετρο κείμενο του αφηγητή και οι έμμετροι διάλογοι των παιδιών είναι του σκηνοθέτη της παράστασης Πέτρου Γάλλια. Πρωταγωνιστές είναι τα μέλη της Παιδικής Χορωδίας Κερκύρας σε διδασκαλία της Χριστίνας Καλλιαρίδου, τα οποία παίζουν και τραγουδούν σε όλη τη διάρκεια του έργου.
Την Παιδική Χορωδία και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας διευθύνει ο αρχιμουσικός Άλκης Μπαλτάς.
Ώρα έναρξης: 7 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ και 5 ευρώ (φοιτητικό / παιδικό) – Πώληση: Κατάστημα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας Καθημερινά 10 π. μ. με 1 μ. μ και 5 μ. μ με 8 μ. μ.
Πληροφορίες: 2661039289

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.