Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σηματοδοτήθηκαν τα πρώτα 42 χλμ μονοπατιών της Κέρκυρας

μονοπάτια
09 Nov 2018 / 13:16

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική φάση της σηματοδότησης από τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σεπτέμβρη ολοκληρώθηκε η πιλοτική φάση της σηματοδότησης των μονοπατιών της Κέρκυρας. Ο Πεζοπορικός Ορειβατικος Σύλλογος Κέρκυρας με τη συγκατάθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κέρκυρας και της Διεύθυνσης Δασών, με χρηματοδότηση σχεδόν εξ ολοκλήρου από τα ταμειακά του διαθέσιμα και την εθελοντική εργασία των μελών του, σηματοδότησε με χρώμα και ασπροκόκκινες ταμπέλες, σύμφωνες με τις ελληνικές οδηγίες σήμανσης, περίπου 42 χιλιόμετρα μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή του Σταυρού, Στρογγυλής, Αγίων Δέκα, Άνω Γαρούνα, Καμάρας και Πεντατίου.



Ευχαριστίες του Συλλόγου

«Το Δ.Σ. επιθυμεί να ευχαριστήσει όλα τα μέλη που βοήθησαν στην εκτέλεση του έργου, και κυρίως τον κ. Γ. Ματθαιόπουλο για την πολύτιμη συνεισφορά του. Θέλει επίσης να ευχαριστήσει για την οικονομική στήριξη τον κ. Κ. Ραρή, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στρογγυλής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού, την Κοινότητα Πεντατιού και τον κ. Γ. Λουκά. Τέλος ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κ. Β. Καββαδία που βοήθησε το συντονισμό του έργου με τις τοπικές κοινωνίες και τους πάρεδρους».



Το αρχείο για download με τις σηματοδοτημένες διαδρομές σε μορφή gpx (για smartphones και συσκευές gps) είναι διαθέσιμο εδώ
https://www.dropbox.com/s/0xi80qtylo9t…/monopatia%20gpx.gpx…
και σε μορφή kml (για Google Earth) εδώ
https://www.dropbox.com/s/4wa7t5eoi8p6…/monopatia%20kml.kml…