Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή Ραιδεστινού στον Δήμαρχο για τα κερκυραϊκά ακίνητα του Υπερταμείου

ακίνητα
09 Nov 2018 / 11:37

Θεωρεί απαραίτητη μια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό το θέμα

Κέρκυρα, Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018

Προς
Το Δήμαρχο Κέρκυρας
Τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών

Δόθηκαν χθες  8/11/2018 στη δημοσιότητα από τη Λαϊκή Ενότητα τα 147 ακίνητα στην Κέρκυρα που περνούν στο Υπερταμείο. Η διασταύρωση αυτή ήταν δουλειά λίγων ημερών.
Δίνονται προίκα στο Υπερταμείο για έναν αιώνα τα δύο φρούρια  και η τάφρος του παλιού φρουρίου, το κτίριο των ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου, το κτίριο διοίκησης της αρχαιολογίας, η Νερατζίχα, η Αντιβουνιώτισσα, τα ρωμαϊκά λουτρά, η παλαιοχριστιανική εκκλησία, η Βίλα Ρόσα, τα παλιά δικαστήρια στην Σπηλιά, το κτίριο Καποδίστρια, η Φοιτητική εστία, το σχολικό κέντρο Φαιάκων στην Κάτω Κορακιάνα, έκταση στην θέση Τζάβρος με το μουσικό γυμνάσιο και άλλα κτίρια, 20 στρέμματα δίπλα στο γήπεδο με το κολυμβητήριο, το παλιό 6ο Δημοτικό στη Μητρ. Αθανασίου, το καφέ Γιαλί, ο ΝΑΟΚ και η προβλήτα, από Ναυτίλο–Ανεμόμυλο έως και φάρο, η αιγιαλίτιδα μπροστά από το ξενοδοχείο από Ανεμόμυλο έως Μον Ρεπό, η αιγιαλίτιδα Βλαχαίρενας, η προβλήτα στο Καρδάκι, η Δημοτική πλαζ στην Αγία Αικατερίνη, η αιγιαλίτιδα στο Κοντόκαλι, η αιγιαλίτιδα εμπρός από τις εγκαταστάσεις καυσίμων στις Αλυκές Ποταμού, 700 στρέμματα γύρω από το αεροδρόμιο, μέρος της Λαϊκής Αγοράς, η Νομαρχία, ο λόφος Αβράμη με 25 στρέμματα, το ξενοδοχείο Κέρκυρα Γκολφ, 80 στρέμματα με τις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού Κέρκυρας, τμήματα από το οικόπεδο του νοσοκομείου κ.α.(σας επισυνάπτω τον πλήρη κατάλογο).
Παρά τις διαβεβαιώσεις του βουλευτή κου Παυλίδη (που με μεγάλη ευκολία έχει ψηφίσει την πώληση του αεροδρομίου, του Ερημίτη και δημόσιας περιουσίας σε όλη την Ελλάδα) ότι θα επιστρέψουν πίσω αρχαιολογικοί χώροι, περιοχές natura κλπ, και επειδή το άρθρο 196 παρ. 5 του ν. 4389 με σαφήνεια ορίζει «5. H ETAΔ εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία που εξαιρούνται από τη μεταβίβαση σύμφωνα, με τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο, υπό την επιφύλαξη υφιστάμενου δικαιώματος οποιουδήποτε νομικού προσώπου, εκτός του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο έχει αναθέσει τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων στην ΕΤΑΔ, να ανακαλέσει τη σχετική ανάθεση», η ανησυχία ολόκληρου του Κερκυραϊκού λαού ότι το νησί, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, οι υποδομές και το περιβάλλον μας ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ, είναι μεγάλη. Οι ευθύνες όλων μας είναι ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ για το μέλλον της Κέρκυρας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του στο πέρασμα των ακινήτων στο Υπερταμείο από το Σεπτέμβρη.

Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τα παρακάτω:
- Σε τι ενέργειες έχει προχωρήσει ο Δήμος για την ταυτοποίηση των ακινήτων που περιλαμβάνονται στη «λίστα της ντροπής»;
- Ανέθεσε σε κάποια υπηρεσία την ταυτοποίηση των ΚΑΕΚ και αν ναι, γιατί δεν έχει αποτελέσματα αφού είναι γνωστό εδώ κι πάνω από ενάμιση μήνα;
- Γνωρίζετε την παρ. 5 του άρθρου 196 του ν.4389 και πώς σκέπτεστε να αντιδράσετε;
- Προτίθεστε να ενημερώσετε τον Κερκυραϊκό λαό για τον πλήρη κατάλογο των ακινήτων και τι προγραμματίζει να κάνει ο Δήμος;

Θεωρώ απαραίτητη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό το θέμα.
Ραιδεστινός Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος


Δείτε τη λίστα αναλυτικά εδώ