Αυτά είναι τα ακίνητα της Κέρκυρας που περνούν στο Υπερταμείο

Το στέλεχος της ΛΑ.Ε. Στέφανος Σαμοΐλης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πλήρη λίστα των ακινήτων με τοποθεσία και περιγραφή, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Στέφανος Σαμοΐλης, στέλεχος της ΛΑ.Ε. Κέρκυρας.

08
Νοεμβρίου / 2018

Τα ακίνητα αυτά αποκωδικοποιήθηκαν σύμφωνα με τα ΚΑΕΚ που ήταν στη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με την απόφαση, 147 ακίνητα  της Κέρκυρας μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ Α.Ε. 
Μέσα σε αυτά βρίσκονται το κτήριο στην Κάτω Κορακιάνα - Κρόκου, όπου το σχολικό Κέντρο Φαιάκων, το κτήριο στην περιοχή Τζάβρου, που στεγάζεται το Μουσικό Γυμνάσιο, το ξενοδοχείο πρωην Κέρκυρα Γκολφ απέναντι από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις Αλυκές, οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού και τα  γεωτεμάχια που συνορεύουν με τον βιολογικό στην περιοχή του Εμπορικού Κέντρου. οικοδομικό τετράγωνο στα Καρτέρια (Ευαγ. Ναπολέοντος). το Αεροδρόμιο, το Κλειστό Κολυμβητήριο, η αιγιαλίτιδα με την προβλήτα κάτω από την Ανάληψη, το πάρκιγκ και η αιγιαλίτιδα στη Βλαχέραινα,  η αιγιαλίτιδα πίσω από τον Ναυτίλο έως και τον Ανεμόμυλο και τον Φάρο, ο λόφος Αβράμη, η Βίλα Ρόσα, η Λαϊκή Αγορά, τα Παλιά Δικαστήρια, η Νομαρχία, ο ΝΑΟΚ, το κτήριο Καποδίστρια στα Μουράγια κ.α.
Στην κυριότητα του Υπερταμείου περνούν επίσης οι αρχαιολογικοί χώροι, όπως το παλιό και το Νέο Φρούριο, τα Παλαιά Ανάκτορα, ο Κήπος του Λαού, ο αρχαιολογικός χώρος της Νερατζίχας, η παλαιοχριστιανική έναντι της εισόδου του Μον-Ρεπό, το Μνημείο Μενεκράτους, το ψηφιδωτό του Ποσειδώνα δίπλα στην είσοδο της Παλαιόπολης κ.α.


Δείτε τη λίστα αναλυτικά εδώ