Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ για τις ελαιο-επιδοτήσεις

ΝΟΔΕ
06 Nov 2018 / 16:02

«Χάθηκαν ή κινδυνεύουν χρήματα επιδοτήσεων» αναφέρει, πλην άλλων, το κείμενο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση για το γεγονός ότι «πάνω από 1000 ελαιοπαραγωγοί της Νότιας Κέρκυρας δεν πήραν φέτος την επιδότηση τους ή την πήραν “κουτσουρεμένη”» εξέδωσε χθες η ΝΟΔΕ Κέρκυρας. Με αφορμή τις… αμφιβολίες, που προκάλεσε η διενέργεια τηλεπισκόπησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την εκμετάλλευση κάποιων εκτάσεων.
Θυμίζουμε ότι, επ’ αυτού, οι κυβερνητικοί βουλευτές, Φ. Βάκη και Παυλίδης (αλλά και ο Στ. Γκίκας) μετά από επαφές που είχαν με τον Οργανισμό, μετέφεραν προ ημερών την παραδοχή ΟΠΕΚΕΠΕ περί ενδεχομένων λαθών και το «τρέξιμο» μιας διαδικασίας ενστάσεων κι επανεξέτασης. Κι εδώ εστιάζεται το κύριο κομμάτι της κριτικής της ΝΟΔΕ:
«Μετά την σε πληθώρα ελαιοκτημάτων της νότιας Κέρκυρας (τυχαίο άραγε;) προέκυψαν αμφιβολίες. Η επίσημη εκδοχή του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ότι έχουν βρεθεί πολλά λάθη αγροτεμαχίων σε περιοχές τις Νότιας Κέρκυρας, τα οποία εξετάζονται. Το αποκορύφωμα δε, είναι ότι όλοι αυτοί οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να υποβάλλουν ενστάσεις και να υποβληθούν σε μια αναίτια ταλαιπωρία, ενώ η δυνατότητα της υποβολής ενστάσεων από τους δικαιούχους ενεργοποιήθηκε μόλις σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί (μετά από αρκετές μέρες απραξίας).Έτσι, χάθηκαν ή κινδυνεύουν να χαθούν χρήματα επιδοτήσεων, που, σε δύσκολες εποχές, είναι απαραίτητα για την επιβίωση των ελαιοπαραγωγών και των οικογενειών τους. Είναι χρήματα χαμένα από την Κέρκυρα και την οικονομία της», διαβάζουμε.
Μαζί με δύο ερωτήματα:
• Γιατί οι έλεγχοι έγιναν αποκλειστικά και μόνο στο Νότο, που ήδη είναι τόσο πολύπαθος; Τυχαίο;
• Γιατί όλοι αυτοί οι παραγωγοί πρέπει να υποβληθούν σε διαδικασίες ενστάσεων και να μην λύσει το πρόβλημα ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με επιμέρους αυτεπάγγελτους ελέγχους στα ακίνητα που φαίνονται ως προβληματικά;
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ας δώσουν μια εξήγηση από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από τη Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ και ας απαντήσουν και οι δυο Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας προς τους ελαιοπαραγωγούς της Νότιας Κέρκυρας και τις οικογένειές τους...»