Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ με Θ. Γαλιατσάτο και Αλ. Μιχαλά

ΑμΕΑ
06 Nov 2018 / 15:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού

εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκου Μιχαλά.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Κέρκυρας Ανδρέας Σκούπουρας αναφέρθηκε στο ζήτημα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον αστικό ιστό της πόλης ενημερώνοντας για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ.
Όπως ενημέρωσε τον κ.Γαλιατσάτο έχει συνταχθεί ήδη μελέτη για τη διαμόρφωση 23 χαρτών με διαδρομές φιλικές προς τα άτομα με αναπηρία για την πόλη της Κέρκυρας, ενώ οι χάρτες αυτοί θα είναι προσβάσιμοι και μέσω κινητών τηλεφώνων μέσω ειδικής εφαρμογής που θα σχεδιαστεί από το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τοποθέτησης ραμπών στα έργα που εκτελεί η ΠΙΝ, όπως στο παραλιακό μέτωπο της Γαρίτσας, αλλά και στο οδικό δίκτυο του νησιού.
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σπανός αναφέρθηκε στις μεγάλες πρωτοβουλίες του Συλλόγου για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στη θάλασσα  αλλά και στις γενικότερες δράσεις των τελευταίων 20 χρόνων για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα των ατόμων με αναπηρία.
 Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου επαίνεσαν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την εγκατάσταση του πρωτοποριακού συστήματος SEATRAC στις παραλίες της Κέρκυρας, της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς με σκοπό τη δημιουργία δικτύου πλήρως προσβάσιμων παραλιών για άτομα με κινητικά προβλήματα σε όλα τα νησιά του Ιονίου.
Τέλος από πλευράς Συλλόγου έγινε αναφορά και για το ζήτημα των επιδοτήσεων στα προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ο κ.Μιχαλάς διευκρίνισε ότι οι επιδοτήσεις δίνονται στα κατά νόμο πιστοποιημένα Σωματεία και Ιδρύματα καλώντας τους εκπροσώπους του Συλλόγου να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να συμπεριληφθεί το επόμενο έτος στον κατάλογο των δικαιούχων και ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας.
«Όσοι φορείς έχουν ενεργητική παρουσία στην πράξη και παράγουν έργο, οφείλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Είναι σαν μια ηθική επιβράβευση», δήλωσε ο κ.Γαλιατσάτος.