Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ

ΚΚΕ
06 Nov 2018 / 13:59
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 11/11 στις 7:00 μμ η Τομεακή επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ οργανώνει στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας κεντρική εκδήλωση για τον

εορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ.
Η επέτειος αυτή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το κόμμα μας αλλά και γενικότερα για την εργατική τάξη και το λαό μας, καθώς η πορεία του ΚΚΕ είναι δεμένη με τους αγώνες του λαού μας ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, την ανεργία, την καταστολή και τον πόλεμο. Συμπληρώνοντας έναν αιώνα αγώνων και θυσιών επιδιώκουμε να τιμήσουμε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν για τα μεγάλα ιδανικά μας, αλλά και να αξιοποιήσουμε την πείρα από την εκατοντάχρονη πορεία μας για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην οργάνωση της πάλης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στόχος της εκδήλωσης μας είναι, μεταξύ άλλων, και η ανάδειξη της ιστορίας του εργατικού-λαϊκού κινήματος στην Κέρκυρα στην οποία οι κομμουνιστές έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση εικαστικών, πολιτική ομιλία από το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο, μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με θέμα τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φοιτητές, όλο τον κερκυραϊκό λαό να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση, να γνωρίσουν τη συγκλονιστική πορεία του ΚΚΕ, να συμπορευτούν μαζί του στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, με ολόπλευρη κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.