Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νικητής βγήκε ο ΑΟΚΚ από τη μάχη με τον Ηρακλή

Football League
04 Nov 2018 / 17:14
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΟΚΚ πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον Ηρακλή, τη νίκη και τους τρεις βαθμούς σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με πολλές διακοπές,

δυνατά μαρκαρίσματα που είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι. Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού δεν έβλεπαν άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν πολύ καλό Ηρακλή και το παιχνίδι φάνηκε από την αρχή ότι θα κρινόταν στο γκολ με την ομάδα που θα σκόραρε να έχει τις πιθανότητες να πάρει και τη νίκη.
Τελικά τα κατάφερε η Κέρκυρα όταν στο 69΄ ο Τουράμ βρήκε έναν πρώην παίχτη του «Γηραιού», τον Σιατραβάνη, ο οποίος ελίχθηκε έξυπνα ανάμεσα από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς και με υπέροχο σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Π. Βοσνιάδη κάνοντας το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Η αλήθεια είναι ότι ο αγώνας είχε λίγες φάσεις μπροστά στις εστίες των δυο τερματοφυλάκων, με τον Ηρακλή να πιέζει στο τελευταίο 20λεπτο αλλά την Κέρκυρα που υπερασπιζόταν το αποτέλεσμα, να κρατάει το υπέρ της σκορ.
 
ΑΟΚ Κέρκυρα (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Θεοδωράκης, Ιωάννου, Κούρος, Νίκιτς (63' Κόντος), Ν. Κρητικός, Ζορμπάς (92' Στ. Κρητικός), Σιατραβάνης (85' Βέρτζος), Βίλα, Τουράμ.
 
Ηρακλής (Αλέκος Βοσνιάδης): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Πασάς, Ζιαμπάρης, Κούσας, Μουμίν, Παναγιωτούδης (71' Τάι), Ντούνης, Κλέιτον, Μενδρινός (54' Περόνε), Χασομέρης (80' Ρόβας)
 
Αποτελέσματα  (2η αγωνιστική)

ΑΕ Καραϊσκάκης – Πλατανιάς           0-1
ΑΟΧ Κισσαμικός – Εργοτέλης          1-2
Αιγινιακός  - Απόλλων Λάρισας        0-4
Απόλλων Πόντου - ΑΟ Τρίκαλα        1-0
ΑΟΚ Κέρκυρα - Ηρακλής                1-0
Δόξα Δράμας – ΝΠΣ Βόλος               2-1
Ηρόδοτος - Αήττητος Σπάτων            1-0
 
Βαθμολογία (2 αγώνες)
 
Εργοτέλης                   6
Πλατανιάς                   6
Απόλλων Λάρισας      6
Δόξα Δράμας              6
ΑΟΚ Κέρκυρα             3
ΝΠΣ Βόλος                 3
Ηρακλής                     3
Απόλλων Πόντου        3
Ηρόδοτος                    3
ΑΟΧ Κισσαμικός         1
Αιγινιακός                    1
Παναχαϊκή                   1
Σπάρτη                        1
ΑΟ Τρίκαλα                 0
Αήττητος Σπάτων        0
ΑΕ Καραϊσκάκης         0

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια