Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε αναζήτηση λύσεων η συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο για τα απορρίμματα της Κέρκυρας

απορρίμματα
03 Nov 2018 / 19:13

Επόμενη εκδήλωση των διοργανωτών στις 10 Νοεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μακρά συζήτηση για το πρόβλημα των απορριμμάτων που ταλανίζει το νησί της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την "Πρωτοβουλία Αγώνα για ενα νησί καθαρό από τα σκουπίδια" και σε αυτήν κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς και οι πολίτες που αγωνιούν και βέβαια εκπρόσωποι του Τεμπλονίου και της Λευκίμμης, όπου βρίσκονται οι δύο ΧΥΤΑ του νησιού.

Ωστόσο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης οι εκπρόσωποι του Συλλόγου της Λευκίμμης «Αλεύχιμον» Σπύρος και Γιάννης Πανδής  αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι, λόγω μιας αναφοράς που τους έψεξε για ανοχή στην παρουσία του βουλευτή της Χ.Α. Ιωάννη Αϊβατίδη σε παλιότερη εκδήλωση στη Λευκίμμη. Οι εκπρόσωποι του Αλεύχιμου το θεώρησαν ως απόπειρα σύνδεσης του κινήματός τους με τον χώρο της Χ.Α., δηλωσαν οτι αυτό τους προσβάλλει και αποχώρησαν. 

Έκδηλη και πάνδημη ήταν η ανησυχία που εκφράστηκε στη συζήτηση, ενώ ο προβληματισμός που αναπτυχθηκε δεν περιορίστηκε στις τοπικές περιφερειακές και δημοτικές αρχές, αλλά επεκτάθηκε και στην αναζήτηση λύσεων από την ελληνική και τη διεθνή εμπειρία. Μάλιστα οπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, θα προχωρήσουν και σε επόμενες εκδηλώσεις προσκαλώντας στην Κέρκυρα ειδικούς επιστήμονες να μιλήσουν για την ανακύκλωση και την αυτοδιαχείριση. Η επόμενη εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι θα γίνει το προσεχές Σάββατο 10 του μηνός.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής πήρε το λόγο και ο Σπύρος Νεράντζης και ανακοίνωσε τον νεοσύστατο κοινωνικό συνεταιρισμό (Κοι.Σ.Π.Ε) για την ανακύκλωση που έχει τη φιλοδοξία να συντονίσει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται αυτή τη στιγμή στο νησί, σημαντικότερες των οποίων αυτές του Σπαρτύλα, των Λιαπάδων, αλλά και του Τεμπλονιού, της Λευκίμμης, της Δασιάς, της Κασσιόπης, του Ποταμού κ.α.