Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην «υποδοχή» του Υπουργού Παιδείας (video)

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
03 Nov 2018 / 08:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου, όπου η ομιλία του Υπουργού Παιδείας για το «νέο Λύκειο», συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Κέρκυρας καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας αναφέρει «Επιδιώκουν  να διαμορφώσουν μια γενιά χαμηλών προσδοκιών, περισσότερο αμόρφωτη και περιορισμένη στην κατάρτιση αλλά και μια μειοψηφία νέων που θα έχουν μια εργαλειακή σχέση με τη μάθηση, σε ένα κυνήγι προσόντων και ατομισμού. Γι αυτό με κυνικό τρόπο εξοβελίζουν τη Γενική Παιδεία από το Λύκειο. Η διαδικασία της μάθησης απογυμνώνεται και από τα τελευταία κριτικά – αναστοχαστικά στοιχεία που της εξασφάλιζαν οι αρχές του αστικού ανθρωπισμού.
- Η πρόταση για το νέο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  σηματοδοτεί ένα Λύκειο ακόμα πιο ταξικό μέσα από τη σκλήρυνση των εξεταστικών φραγμών. Μέσα στο ίδιο σχολείο και στην ίδια τάξη  κατηγοριοποιούνται στην πράξη οι μαθητές. ανάλογα με το αν θα επιλέξουν  την απόκτηση του απολυτηρίου με ενδοσχολικές εξετάσεις τύπου πανελληνίων ώστε να  διεκδικήσουν  την εισαγωγή σε ένα μόνο τμήμα χαμηλής ζήτησης ή αν επιλέξουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων για τις σχολές υψηλής ζήτησης.
- Κατηγοριοποιούνται επίσης τα σχολεία μέσω των εξετάσεων με κοινά θέματα ανά δήμο ή περιφέρεια ,κάτι που συμπεριλαμβάνεται στις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ.
-  Επέρχεται διαχωρισμός  των  πανεπιστημιακών  σχολών και  τμημάτων σε χαμηλής και υψηλής ζήτησης   με άδηλο το μέλλον των τμημάτων χαμηλής ζήτησης»






Το ΠΑΜΕ θεωρεί πως η εκδήλωση αυτή παρουσία του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου είναι «άλλη μία κυβερνητική φιέστα, σαν αυτές που έχει διοργανώσει σε ολόκληρη την χώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να μας πείσουν ότι από την ανάπτυξη των μεγάλων αφεντικών όλο και κάτι θα έχουμε να κερδίσουμε οι εργαζόμενοι» Σημειώνοντας επίσης πως «πρωτεργάτης αυτής της διοργάνωσης είναι ο αυτόκλητος ψευδοπρόεδρος Γονέων Κασίμης και η εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που εντελώς αυθαίρετα έδωσε την άδειά της γι’ αυτήν την φιέστα, βάζοντας πλάτη για ακόμα μια φορά στην κυβερνητική πολιτική. Είναι οι ίδιοι που κλείνουν τις πόρτες του ΕΚΚ στους εργαζόμενους, στα παιδιά τους, στα ταξικά Σωματεία, στο Π.Α.ΜΕ».
.