Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επ΄ αυτοφώρω έπιασαν επιχείρηση διακίνησης 119 αλλοδαπών (photos)

Κατάκολο Ηλείας
02 Nov 2018 / 11:44

Εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών στο Κατάκολο Ηλείας

ΗΛΕΙΑ. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης Διευθύνσεων του Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Λιμεναρχείων Κατακόλου και Ζακύνθου, στελέχη του Λιμενικού, προέβησαν χθες, στον εντοπισμό και τη σύλληψη οκτώ ατόμων, τεσσάρων Ελλήνων και τεσσάρων αλλοδαπών, μελών οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν μεταφέρει, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, με δύο λεωφορεία, 119 αλλοδαπούς (80 άνδρες, 15 γυναίκες, 15 αγόρια και 9 κορίτσια) στην περιοχή Κουρούτα Ηλείας από όπου και επιχείρησαν ακολούθως να τους διακινήσουν παράνομα στις ιταλικές ακτές με τη χρήση ιστιοφόρου σκάφους.



Το κύκλωμα δρούσε με ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και προκαθορισμένους ρόλους για κάθε έναν εκ των συλληφθέντων.

Από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Αρχηγείου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και τη Λιμενική Αρχή Κατακόλου διερευνάται η εμπλοκή περισσότερων ατόμων στο κύκλωμα.

Από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν ένα όπλο (καραμπίνα), τα δύο λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των μεταναστών καθώς και το ιστιοπλοϊκό σκάφος. 






Δείτε εδώ το βιντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού