Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο 93΄έχασε τον βαθμό ο ΑΟΚΚ

Κύπελλο Ελλάδας
01 Nov 2018 / 16:50
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας για τον 7ο Όμιλο έπαιξε ο ΑΟΚΚ κόντρα στην Ξάνθη, σε ένα παιχνίδι

που ο νικητής θα εξασφάλιζε ουσιαστικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μια κατηγορία χώριζε τις ομάδες, από τη μια η Κέρκυρα με κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και με πολύ άγχος, από την άλλη η Ξάνθη που πάει περίφημα στη Superleague, αλλά ήττα από τον ΑΟΚ θα σήμαινε και αποκλεισμό ουσιαστικά, σε ένα ματς σκοπιμότητας. 



Η Ξάνθη στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να σκοράρει και να πάρει τη νίκη σε ένα ματς που είχε δυο όψεις. Στο πρώτο μέρος η Κέρκυρα στάθηκε πάρα πολύ καλά, ήταν ισάξια του αντιπάλου της και παρότι ο Δ. Σπανός επέλεξε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει, δημιούργησε και έχασε ίδιες ευκαιρίες με την Ξάνθη. Όμως στην επανάληψη και μετά το 60΄ η Ξάνθη πίεσε, οι παίκτες του ΑΟΚ έπαιξαν κλειστά και προσπαθούσαν στην κόντρα να απειλήσουν, όμως οι «ακρίτες» στάθηκαν καλύτερα, έκαναν 3-4 καλές ευκαιρίες και τελικά έκλεψαν τη νίκη. Ο ΑΟΚ που έβγαλε πάθος, δύναμη, μαχητικότητα, κάτι που δεν είχε στο ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας, με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. 
Η φάση που χαρακτήρισε το παιχνίδι και ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, έγινε στο 33΄ όταν μετά από διαγώνια μπαλιά από δεξιά, ο Αποστολίδης έφυγε μόνος του μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το πλασέ που έκανε απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς στερώντας από τον ΑΟΚ την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η λύτρωση για την Ξάνθη ήρθε στο 93', όταν ο τερματοφύλακας Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ πίσω από τη μεσαία γραμμή και ο Χόρχε Κασάδο, σκόραρε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι κάνοντας το 0-1 που έκρινε και το παιχνίδι.
Πλέον ο ΑΟΚ για να προκριθεί θέλει νίκη επί του ΟΦΗ στο τελευταίο παιχνίδι, με οποιοδήποτε σκορ. Σε αντίθετη περίπτωση μένει εκτός κυπέλλου.
ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Σπίνουλας, Θεοδωράκης, Κούρος, Ζορμπάς, Κρητικός, Βίλα, Λινάρδος (75' ), Αποστολίδης (62' Σιατραβάνης), Κρητικός (82' Γεωργακόπουλος).
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Αλμέιδα, Σιλά (52' Κασάδο), Κίκε, Καμαρά, Μελιόπουλος, Οκάν Σουλεϊμάν (46' Κοβάτσεβιτς), Γέντρισεκ (65' Ραφαήλ Μελισσόπουλος), Κάστρο.
 
Βαθμολογία (2 αγώνες)
 
ΟΦΗ                                    4
ΑΟ Ξάνθης                       4
ΑΟΚ Κέρκυρας             3
Νίκη Βόλου                     0

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια