Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ρεσιτάλ πιάνου της Αφροδίτης Κογεβίνα στη Μόσχα

ΡΕΣΙΤΑΛ
01 Nov 2018 / 15:52

«Έλαμψε» η Κερκυραία σολίστ στο μουσείο «Ντοστογέφσκι»

ΜΟΣΧΑ. Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 27 Οκτωβρίου στο μουσείο Ντοστογέβσκι στη Μόσχα το ρεσιτάλ πιάνου της Κερκυραίας σολίστ Αφροδίτης Κογεβίνα.
Η Αφροδίτη Κογεβίνα, η οποία τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Μόσχα, παρουσιάσε έργα των J.S. Bach, W.A. Mozart, F. Chopin και F. Liszt κερδίζοντας τις εντυπώσεις και κατακτώντας την εκτίμηση και το σεβασμό του «δύσκολου» κοινού της Ρωσικής Πρωτεύουσας.
Η διακεκριμένη Κερκυραία σολίστ θα έχει την τιμή να συμμετάσχει και στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα για τα 197 χρόνια από τη γέννηση του Φ.Μ. Ντοστογέβσκι πραγματοποιώντας δύο ακόμα ρεσιτάλ στις 7 και 11 Νοεμβρίου.
Η Αφροδίτη Κογεβίνα γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών. Είναι διπλωματούχος πιάνου του Απολλωνίου Ωδείου Αθηνών και της Schola Cantorum de Paris «Diplome Superieure».
Από το 2004 έως το 2011, οπότε ζούσε στο Παρίσι, εμβάθυνε τις σπουδές της στο πιάνο στην «Ecole Normale de Musique de Paris», υπό την καθοδήγηση της διαπρεπούς πιανίστα Jeannine Bonjean, μαθήτριας του Alfred Cortot. To 2012 παρακολούθησε μαθήματα στο Κρατικό Ωδείο της Μόσχας (Moscow P.I. Tchaikovsky Conservatory) με την πιανίστα Irina Plotnikova.
Της έχουν απονεμηθεί πέντε πανελλήνια βραβεία πιάνου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα, Γαλλία και Ρωσία. Επίσης ο Δήμος Κερκυραίων την έχει τιμήσει με το έπαθλο Ραθ για τις μουσικές της διακρίσεις.
Στην Ελλάδα παρακολουθεί πλέον μαθήματα και συνεργάζεται με τη διάσημη Ελληνίδα πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου, ενώ από το 2012 μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Πηγή: Talkofthetown.gr