Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Α΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκτέλεσης Μουσικού Οργάνου «Ιωάννης Καποδίστριας»

Φιλαρμονική Ένωση Καποδίστριας
01 Nov 2018 / 14:12
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Καποδίστριας» διοργανώνει τον Α΄ Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό με αντικείμενο την Εκτέλεση μουσικού οργάνου όπου θα πραγματοποιηθεί 7 – 10 Νοεμβρίου

 2018 στην Κέρκυρα.  
Ο Διαγωνισμός θα αφορά τρία όργανα Όμποε – Κλαρινέτο – Τρομπόνι.
Αξιόλογοι νέοι μουσικοί θα δοκιμάσουν σε υψηλό επίπεδο τις δεξιότητές τους, διεκδικώντας την αναγνώριση των ικανοτήτων τους στα πρώτα βήματα της καριέρα τους. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει την ημέρα του διαγωνισμού να μη έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.
 
Θα δοθούν στους διακριθέντες τρία βραβεία:
Α΄ Βραβείο 1500 Ευρώ
Β΄ Βραβείο 1000 Ευρώ και
Γ΄ Βραβείο 750 Ευρώ.
 
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Αρχιμουσικός Βύρων Φιδετζής και μέλη είναι οι Σωκράτης Άνθης, Κώστας Αυγερινός, Δημήτρης Κίτσος, Σπύρος Μουρίκης, Γιάννης Οικονόμου, Σπύρος Προσωπάρης, Σπύρος Τζέκος, Σπύρος Φαρούγγιας.
 
Όσοι από τους διαγωνιζομένους προκριθούν στον τελικό γύρο και δε λάβουν κάποιο βραβείο θα τους δοθεί Τιμητική Διάκριση για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Θα υπάρχει ακόμα ένα βραβείο για έναν από τους φιναλίστ, το οποίο θα προκύψει μετά από ψηφοφορία των μελών του Μουσικού Σώματος της Φιλαρμονικής. Το παραπάνω βραβείο αποτελεί ηθική επιβράβευση και δεν συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο.
Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε τρεις (3) φάσεις ακροάσεων όπου θα είναι ανοιχτές για το κοινό.
 
Η 1η φάση ακροάσεων των διαγωνιζομένων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φ.Ε.Κ. «Καποδίστριας».
 
Η 2η φάση ακροάσεων των διαγωνιζομένων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 10:00 – 14:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φ.Ε.Κ. «Καποδίστριας».
 
Στην 3η φάση θα πραγματοποιηθεί η Συναυλία των Φιναλίστ, που θα διεκδικήσουν τα πρώτα βραβεία και θα λάβει χώρα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 20:00 στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας
 
Η Φ.Ε.Κ. «Καποδίστριας» πρoσκαλεί το φιλόμουσο κερκυραϊκό κοινό να παρακολουθήσει την ανάδειξη του κορυφαίου σολίστ πανελληνίως.
EΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
--
Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας "Καποδίστριας"
Αγίων Πατέρων 13, 49100 Κέρκυρα
τηλ. 2661043435
 
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.