Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Σε κλειστό κύκλο» - Φεστιβάλ Πιάνου Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Φιλαρμονική Καποδίστριας - Piano Plus Festival

σε κλειστό κύκλο
01 Nov 2018 / 13:46
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Καποδίστριας και το Piano Plus Festival, διοργανώνουν τη νέα εκλεκτή σειρά συναυλιών πιάνου με την επωνυμία «Σε Κλειστό

Κύκλο».
Τα ρεσιτάλ απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την καλλιτεχνική εξέλιξη προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών αλλά και αποφοίτων του Τμήματος που διαπρέπουν επαγγελματικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Κλειστός Κύκλος συμβολικά αναφέρεται τόσο σε ειδικό ρεπερτόριο όσο και στην ιδιαίτερα γοητευτική αίθουσα της Φιλαρμονικής Καποδίστριας που εμπνέει τους καλλιτέχνες σε μια στενή, σχεδόν προσωπική σχέση με το κοινό.
Η αυλαία θα ανοίξει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου με τον Καθηγητή Λάμπη Βασιλειάδη στις 9.00 το βράδυ. Στη συνέχεια και για κάθε Τετάρτη μέχρι την 19η Δεκεμβρίου οι Ανδρέας Ξενόπουλος (14.11), Δήμητρα Κοκκινοπούλου (21.11), Άννα Αλβίζου - Μαρία Βέγκου (28.11), Εβίτα Μανιατοπούλου (5.12),  Νίκος Λαβασάς (12.12) και η Εύα Πανάγου (19.12) θα «κλείσουν» τον Κύκλο με ερμηνείες υψηλής αισθητικής που ενώ διατηρούν μοναδικά και προσωπικά στοιχεία, έχουν ταυτόχρονα κοινές αναφορές στην Ρωσική Σχολή, στον Victor Karpovich Merzhanov αλλά και στην πιανίστα Hideyo Harada με την οποία υπάρχει στενή συνεργασία.
Αίθουσα εκδηλώσεων Φιλαρμονικής Καποδίστριας
Αγίων Πατέρων 13, Κέρκυρα
Ώρα έναρξης 21:00 | Γενική είσοδος 5 ευρώ
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Για κάθε συναυλία θα διατίθενται 50 εισιτήρια. Εισιτήριο διαρκείας με μειωμένη τιμή 25 ευρώ για είσοδο και προτεραιότητα σε όλες τις συναυλίες. Παραγγελία εισιτηρίων διαρκείας τηλεφωνικά στο 2103460830 καθημερινά 08:00-14:00.

Εναρκτήρια συναυλία στις 7 Νοεμβρίου 2018 με ρεσιτάλ του Λάμπη Βασιλειάδη
To πρόγραμμα της συναυλίας αρθρώνεται σε τέσσερα μέρη τα οποία αντιστοιχούν στα τέσσερα στάδια της ανθρώπινης μοίρας. Αν ακολουθήσουμε αυτό το σχήμα, στο πρώτο στάδιο αντιστοιχεί η αντιπαράθεση με το δραματικό στοιχείο (Σκριάμπιν), στο δεύτερο στάδιο η τρυφερή και μελαγχολική διάθεση στις αναμνήσεις του Μέντνερ συμβολίζει το «τραύμα», ενώ το τρίτο στάδιο που αποτελεί τη διέξοδο από μια οδυνηρή εμπειρία θα περιγράψουν οι νότες του Σούμαν στα πρόθυρα σχιζοφρένειας. Τέλος, ο Μπαχ με τα δυο του πρόσωπα, το λυρικό, όπως στο κοντσέρτο για όμποε, και το τραγικό όπως το ερμηνεύει ο Λιστ σ’ ένα παιχνίδι να ανιχνεύσει τις νότες στα γράμματα του ονόματος του μεγάλου συνθέτη, κλείνει αυτό το κυκλωτικό, μουσικό ταξίδι στο αδιερεύνητο τοπίο της ανθρώπινης ψυχής.
 
Πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ θα βρείτε στη διεύθυνση www.pianoplusfestival.gr

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.