Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με την Ένωση Πολυτέκνων Κέρκυρας συναντήθηκε ο Γ. Ζήκος των ΑΝΕΛ

ΑΝΕΛ
01 Nov 2018 / 12:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Πολυτέκνων Κέρκυρας

πραγματοποίησε την Τετάρτη 31/10/2018 ο Πολιτευτής Κέρκυρας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιάννης Ζήκος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ενημέρωσε τον κ.Ζήκο για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους πολύτεκνους στην Κέρκυρα. Έγινε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση με επίκεντρο το δημογραφικό που αποτελεί ζήτημα μείζονος κοινωνικής και εθνικής σημασίας,η οξύτητα του οποίου λειτουργεί επιβραδυντικά ως προς την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Κοινή διαπίστωση ήταν, ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος βρίσκεται στη συνολική ευαισθητοποίηση του πληθυσμού
Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα λήψης αποτελεσματικών μέτρων στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας και ανάληψης πρωτοβουλιών-δράσεων για την ενδυνάμωση και ανακούφιση ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών, από τα αρμόδια θεσμικά όργανα(τοπική αυτοδιοίκηση,φορείς,πολιτεία κλπ).Το επόμενο διάστημα θα παραδοθεί από το ΔΣ της Ένωσης Πολυτέκνων αναλυτικό υπόμνημα προτάσεων.
Ο κ. Ζήκος δήλωσε τη στήριξη του στην πολύτεκνη-τρίτεκνη οικογένεια, επισημαίνοντας ότι αποτελεί το στυλοβάτη της κοινωνίας,το κοινωνικό κύτταρο που ενισχύει πληθυσμιακά και εθνικά τη χώρα και δεσμεύτηκε για περαιτέρω επικοινωνία-συνεργασία και άμεση προώθηση των αιτημάτων και προτάσεων της Ένωσης Πολυτέκνων, σε ανώτερο επίπεδο για την εξεύρεση λύσεων.