Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξηγήσεις ζητά και ο Νίκος Δένδιας για τα ακίνητα της Κέρκυρας, που περνούν στο Υπερταμείο

Υπερταμείο
01 Nov 2018 / 09:38

«Καθεστώς ηθελημένης σύγχυσης και κρυψίνοιας ιδίως έναντι των τοπικών κοινωνιών που δεν γνωρίζουν ποια ακίνητα της περιοχής τους»

ΑΘΗΝΑ. Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή ο Ν. Δένδιας, σχετικά με τα ποια από τα 10.119 ακίνητα κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου που μεταβιβάζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών προς την ΕΤΑΔ ΑΕ βρίσκονται στο Νομό Κέρκυρας.
 
«Η μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου, προς την “ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.”, θυγατρική του “Υπερταμείου” προς σκοπό αξιοποίησής τους - βλέπε πώλησης - γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες υπό καθεστώς ηθελημένης σύγχυσης και κρυψίνοιας ιδίως έναντι των τοπικών κοινωνιών που δεν γνωρίζουν ποια ακίνητα της περιοχής τους – μεταξύ των οποίων ακόμη και ιστορικού ενδιαφέροντος – συμπεριλαμβάνονται στις λίστες πώλησης και εκποίησης που συντάσσει το “Υπερταμείο” και προσυπογράφει ασμένως ο Υπουργός Οικονομικών». Αυτά υπογραμμίζει σε ερώτηση που κατέθεσε χθες  στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών ο κοιν. εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Β΄ Αθηνών, πρώην βουλευτής Κέρκυρας Νίκος Δένδιας, ερωτώντας ειδικότερα : α) Ποια από τα 10.119 ακίνητα κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου που μεταβιβάζονται βρίσκονται στο Νομό Κέρκυρας. β) Για ποια εξ αυτών των ακινήτων έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης με την καταχώριση της οικείας μεταβιβαστικής πράξεως στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο / Κτηματολογικό Γραφείο κατά περίπτωση.