Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πλημμύρα στη φοιτητική εστία και σε χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
31 Οκτωβρίου 2018 / 08:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η νεροποντή της Τρίτης, είχε αποτέλεσμα να γεμίσει νερά ο χώρος του Ιονίου Πανεπιστήμιου, όπως καταγγέλλουν φοιτητές.

Σύμφωνα με την καταγγελία «Όσον αφορά στη φοιτητική εστία η κατάσταση ήταν χειρότερη μιας και ο τρίτος όροφος γέμισε νερά στους διαδρόμους κάνοντας τα δωμάτια μη προσβάσιμα στους φοιτητές αλλά και μη κατοικήσιμα.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι του τμήματος Πληροφορικής και Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας καταγγέλλουν τη φοιτητική μέριμνα και την Πρυτανεία για την απαράδεκτη κατάσταση. Να θυμίσουμε ότι οι υπεύθυνοι  διώχνουν τους φοιτητές από τα δωμάτια τους κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι με τη δικαιολογία της συντήρησης της εστίας
».
Το βράδυ της Τρίτης, οι φοιτητικοί σύλλογοι οργάνωσαν συνάντηση ώστε να επιδιώξουν άμεσες λύσεις.
Οι φοιτητές απαιτούν: «Οι υπεύθυνοι της φοιτητικής μέριμνας να βρουν δωμάτια στους φοιτητές με ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης. Δεν δικαιολογούμε σε καμία περίπτωση με την πρώτη βροχή να έχουμε τέτοια αποτελέσματα και ανησυχούμε ιδιαίτερα για το τι θα επακολουθήσει στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Είχαμε προειδοποίηση για της συνθήκες που επικρατούν  μέσα στις εστίες και επαληθευτήκαμε για ακόμα μια φορά. Ζούμε στον 21ο αιώνα και θεωρούμε απαράδεκτο να μιλάμε τη σήμερον ημέρα για τέτοια ζητήματα».