Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Γιορτές Πόλης», ένα διεθνές ανοιχτό Φεστιβάλ με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Γιορτές πόλης
30 Οκτωβρίου 2018 / 11:26
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκρίθηκε χθες ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την πράξη «Ανάπτυξη διεθνούς εμβέλειας «Φεστιβάλ Πόλης» Κέρκυρας (Γιορτές Πόλης)

Η χρηματοδότηση φθάνει το 1,2 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την πόλη της Κέρκυρας. Σήμερα η πρόταση κατατέθηκε από τα Δήμο Κέρκυρας στην Διαχειριστική Αρχή της ΠΙΝ.

Αφορά στην ανάπτυξη και εδραίωση ενός αναγνωρίσιμου διεθνώς "Ανοιχτού Φεστιβάλ Πόλης" Κέρκυρας με την ονομασία «Γιορτές Πόλης».
Προβλέπει αφενός την οργάνωση και αξιοποίηση της προστιθέμενης αξίας των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ήδη στην Πόλη της Κέρκυρας κάτω από ενιαία «ταυτότητα», τη διεύρυνση των υπαρχουσών κατηγοριών εκδηλώσεων με νέες και την ανάδειξη νέων  οι οποίες θα προσδώσουν στις «Γιορτές Πόλης»  ένα διακριτό περιεχόμενο και μια αναγνωρισιμότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Θα καλύπτουν το σύνολο του φάσματος των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σύγχρονου και βιωμένου πολιτισμού, ήτοι, τις παραστατικές τέχνες, εικαστικά, μουσική, λογοτεχνία και ποίηση, γεύσεις, οπτικοακουστικές τέχνες και αθλητισμό, ενώ θα προάγουν τη πολιτιστική και δημιουργική οικονομία.

Υλοποίηση και λειτουργία

Η υλοποίησή του προγραμματίζεται να γίνει από το 2019 έως το 2021 και, όντας χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό έργο, προβλέπει τη διατήρηση και λειτουργία του τουλάχιστον πέντε χρόνια, μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης στις 31/12/2021, ειδάλλως ο φορέας υποχρεούται να "επιστρέψει" το ποσό.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεσμεύεται όχι μόνον η παρούσα αλλά και η επόμενη δημοτική αρχή!
 
Υλικοτεχνική υποδομή 

Οι «Γιορτές Πόλης, στο πλαίσιο της Πράξης, εκτός από την οργάνωση, τη διεύρυνση και την υλοποίηση πολιτιστικών δρώμενων και εκδηλώσεων θα συμπεριλάβει:
·      την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού υποστήριξης της οργάνωσης και υλοποίησης ανοιχτών εκδηλώσεων στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης της Κέρκυρας
·      Την ανάπτυξη και λειτουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας για την προώθηση, την ανάδειξη και την στοχευμένη προβολή της σύγχρονης Πολιτιστικής Ταυτότητας στην Πόλη της Κέρκυρας, την  υποστήριξη της οργάνωσης και διάδοσης των πολιτιστικών δρώμενων και εκδηλώσεων που θα ενταχθούν στις «Γιορτές Πόλης» και τη βελτίωση των όρων και του περιεχομένου ανάπτυξης βιωματικών εμπειριών των επισκεπτών της Πόλης της Κέρκυρας.
 
Η «ενιαία ταυτότητα» και η οργάνωση των «Γιορτών Πόλης» θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση της ενεργού εταιρικής σχέσης και της Θεματικής Ομάδας Πολιτισμού -  Τουρισμού, η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο της διαβούλευσης της ΟΧΕ.
 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.