Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεά ασθενοφόρου από την αντιπροσωπεία της Πάρμα

Μεραρχία Acqui
18 Μαΐου 2016 / 16:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Ιστορικό Δημαρχείο της Κέρκυρας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η ιταλική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στην Κέρκυρα με την ευκαιρία της τελετής που έγινε χθες για τους πεσόντες Ιταλούς στρατιώτες της Μεραρχίας Acqui.

Την αντιπροσωπεία, που  αποτελείτο από το Δήμαρχο της Πάρμα Federico Pizzaroti, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού De Ferraris, δυο συμβούλους τους και τον Πρόεδρο του Εθνικού Συνδέσμου Πάρμα της Μεραρχίας Acqui, Fabricio Prada, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μάνος Ράπτης,  και ο Πρόξενος της Ιταλίας στην Κέρκυρα  Giancarlo Bringiotti.
Στη διάρκεια της συνάντησης, που αποτελεί ανταπόδοση  προηγούμενης επίσκεψη του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου στην Πάρμα, συζητήθηκαν θέματα συνεργασιών στον τομέα του πολιτισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Ξεχωριστή αναφορά  έγινε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την προοπτική  συνεργασιών με   τη Δημοτική Πινακοθήκη.
Τέλος, ο κ. Prada παρέδωσε στο Δήμαρχο τα κλειδιά ενός ασθενοφόρου που αποτελεί δωρεά του Δήμου της Πάρμα, της Μεραρχίας Acqui και του εθελοντικού Οργανισμού της  Πάρμα  «Δημόσια Βοήθεια». Το ασθενοφόρο αναμένεται να παραδοθεί στο Δήμο στα μέσα Ιουνίου.