Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεκρός 35χρονος στην Αλβανία, σε επεισόδιο για την ελληνική σημαία

Ομογενής
28 Οκτωβρίου 2018 / 19:42

Τι ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΙ (ΑΛΒΑΝΙΑ). Νεκρός έπεσε, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, 35χρονος  Βορειοηπειρώτης που ύψωσε την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτι στην Αλβανία, ύστερα από αστυνομική καταδίωξη. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, με καταγωγή από τα Ιωάννινα.
Ως προς το χρονικό της συμπλοκής, το πρωί της Κυριακής ο 35χρονος ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Όταν λίγο αργότερα η αλβανική αστυνομία κατέβασε τη σημαία, αυτός φέρεται να πυροβόλησε και να τράπηκε σε φυγή.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ή στον αέρα, ωστόσο αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι έβαλε κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων.
Στη συνέχεια, ακολούθησε καταδίωξη από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.


Η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών 

Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα.

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο