Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Όχι» στην κεραία, στην παρέλαση του Σκριπερού

ΣΚΡΙΠΕΡΟ
28 Οκτωβρίου 2018 / 14:34

Με φόντο πανό κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητικής τηλεφωνίας στο χωριό παρέλασε η νεολαία του χωριού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Παρέλαση με... μήνυμα!» Δεν αφορούσε μόνο την μεγάλη, κεντρική παρέλαση της πόλης (ανεξαρτήτως της αναβολής της), ελέω Λευκιμμιωτών. Αλλά και το Σκριπερό...
Απ’ τις περιφερειακές περιοχές του νησιού, που οι καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της παρέλασης (ομοίως, ενδεικτικά, και στο προάστιο του Ποταμού), οι μαθητές του χωριού τίμησαν κανονικά την εθνική επέτειο, έχοντας, ωστόσο, ως... φόντο, κατά μήκος της διαδρομής, πανό διαμαρτυρίας, κατά της τοποθέτησης κεραίας κινητικής τηλεφωνίας στην περιοχή. «Όχι στις κεραίες του θανάτου... Όχι στον καρκίνο...» ανέφεραν, μεταξύ άλλων.
Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε υπό τους εμβατηριακούς ήχους της τοπικής Φιλαρμονικής, ενώ πλαισιώθηκε απ’ τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις (κατάθεση στεφάνων, επιμνημόσυνη δέηση κ.λπ.), με επίκεντρο το μνημείο εις μνήμην των «υπέρ της πατρίδος πεσόντων».
Σημειώνουμε ότι το θέμα της εγκατάστασης κεραίας σε κεντρικό σημείο του χωριού, έχει εξελιχθεί σε μείζον για την τοπική κοινωνία. Πρόσφατα, μάλιστα, δεν έλειψαν και οι εντάσεις, όταν κάτοικοι αντέδρασαν στην τοποθέτησή της από εργολάβο. Πραγματοποιήθηκε κατάληψη του... επίμαχου κτιρίου (με τους υπεύθυνους εντός) και, τελικώς, μετά από διαπραγματεύσεις, παρουσία, πλην της αστυνομίας, του αντιδημάρχου, κ. Κορακιανίτη, αποφασίστηκε το κατέβασμα της κεραίας. Όπερ κι έγινε, με τη συνδρομή εθελοντών κατοίκων, έως και τις πρώτες πρωϊνές ώρες... 
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, οι κάτοικοι της περιοχής, μετά από συγκέντρωση που είχαν στην αίθουσα του Φιλαρμονικού Συλλόγου, αφού εκτιμήθηκε η κατάσταση κι επισημάνθηκαν εκ νέου οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την «υγεία» της περιοχής, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκρότηση επιτροπής, ώστε να διεκδικηθεί, βάση των νομίμων διαδικασιών, η οριστική αποτροπή τοποθέτησης της κεραία. Αμέσως μετά, δε, προχώρησαν στην τοποθέτηση των πανό που προαναφέρθηκαν, ως μια πρώτη κίνηση επικοινωνίας του αιτήματός τους.