Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα εστάλη, παρά τη μη παρέλαση (βίντεο)

ΠΑΡΕΛΑΣΗ
28 Οκτωβρίου 2018 / 13:12

Συνεπείς, παρά την αναβολή, στο ραντεβού διαμαρτυρίας τους στο χώρο της παρέλασης, οι κάτοικοι της Λευκίμμης.

KEΡΚΥΡΑ. Μπορεί η μαθητική παρέλαση να... σκάλωσε στα τερτίπια του καιρού, οι Λευκιμμιώτες, ωστόσο, το μήνυμά τους το έστειλαν.
Κανονικά παρόντες, την προγραμματισμένη ώρα (11.00), στο προγραμματισμένο σημείο (Πεντοφάναρο), δεκάδες κάτοικοι του Νότου κατέθεσαν το, κατά τη ρητορική των ιδίων, δικό τους «Όχι» στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή τους. Με πυρήνα τον ΧΥΤΑ και τη μάστιγα των σκουπιδιών.
Κρατώντας το «SOS, έγκλημα στη Λευκίμμη», αλλά και το δεύτερο γνωστό, «αγγλόφωνο» πανό, που έχουν «σηκώσει» και σε άλλες παραστάσεις διαμαρτυρίας (π.χ. αεροδρόμιο), ζήτησαν εκ νέου λύτρωση «για το νησί μας... για τα παιδιά μας... η Κέρκυρα σε κίνδυνο» (συνοδεία φωτογραφιών από εικόνες του τόπου - σκουπίδια, ΜΑΤ κ.λπ.). Ενώ με συνθήματα, στο ίδιο ύφος, ξεκίνησαν πορεία απ’ το Πεντοφάναρο προς την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου.
Η διαμαρτυρία, υπό το γενικό moto «μη μένεις αμέτοχος, κινδυνεύεις κι εσύ», συνεχίστηκε κι ενώπιον αστυνομικής δύναμης, με κατάληξη το σημείο, που είχε στηθεί η εξέδρα των επισήμων.