Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 12.15 η παρέλαση, 11.00 το ραντεβού των Λευκιμμιωτών

ΠΑΡΕΛΑΣΗ
27 Οκτωβρίου 2018 / 20:43

Παράσταση ειρηνικής διαμαρτυρίας απ’ τους κατοίκους του Νότου στη μαθητική παρέλαση – κορωνίδα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Koρυφώνονται αύριο (Κυριακή, 28/10) οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Με κορωνίδα, τη μεγάλη, μαθητική παρέλαση (12.15), παρουσία της εκπροσώπου της κυβέρνησης, Νατάσας Ξεπαπαδέα - γεν. γραμματέας καταπολέμησης της διαφθοράς, του Υπουργείου Δικαιοσύνης  Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το δικό τους, εξάλλου, συμβολικό «ΟΧΙ» θα πουν οι Λευκιμμιώτες. Για τις 11.00, στο Πεντοφάναρο, έχει οριστεί το ραντεβού των κατοίκων του Νότου. Θέλοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, να στείλουν προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση στην περιοχή (απορρίμματα, ΜΑΤ κ.λπ.) έχει φθάσει στο απροχώρητο. Ραντεβού ειρηνικού χαρακτήρα, καταπώς τόνισε σε δηλώσεις του -στο Corfu TV- ο πρόεδρος του «Αλεύχιμον», Σπύρος Πανδής: «Μια ειρηνική διαμαρτυρία για την κατάσταση που ζούμε... Καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν για να δώσουμε το μήνυμα ”όχι άλλη παρακμή».
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν νωρίς το πρωί. Υπενθυμίζουμε το πρόγραμμα:
  • 7:30: Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ’ όλες τις Εκκλησίες.
  • 8:00: Έπαρση σημαίας στον ιστό του Ν. Φρουρίου (ΝΑΣΚΕ), με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος.
  • 11:00: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και  Διαποντίων Νήσων, κ.κ. Νεκτάριου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από την Επιμελήτρια του παραρτ. Κέρκυρας της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Μαρίνα Παπασωτηρίου.
  • 11:30: Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο από τις επίσημες αρχές. Και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
  • 12:15: Παρέλαση, δια της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Φοιτητών, Μαθητών Σχολών και Σχολείων, Οδηγών, Προσκόπων, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, με συμμετοχή των Φιλαρμονικών.
  • 17:30: Υποστολή σημαίας στο Ν. Φρούριο (ΝΑ.Σ.ΚΕ).