Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κορυφώνεται η... πανδαισία ρωσικής γαστρονομίας!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
27 Οκτωβρίου 2018 / 11:29

Οι γεύσεις της περιφέρειας του Πσκοβ και του Περμ κυριάρχησαν το πρώτο διήμερο, κορωνίδα, σήμερα, το δείπνο με πιάτα της Β. Ρωσίας, στο Κοντόκαλι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος γεύσεων και αρωμάτων να κατακλύζουν την ατμόσφαιρα κορυφώνεται και ολοκληρώνεται σήμερα το ελληνο-ρωσικό συνέδριο Γαστρονομίας, στο νησί, με επίκεντρο, το «Hotel Art Debono» στα Γουβιά και το «Kontokali Bay Resort & Spa», στο Κοντόκαλι.
Η... αρχή των «κερκυραϊκών εργασιών», ανέδειξε σε πρωταγωνιστικές φιγούρες αυτές του προέδρου του Εθνικού Συνδέσμου Γαστρονόμων της Ρωσία Viktor Belyaev και του chef, Rashid Rakhmanov. Δημιουργία και παρουσίαση γαστρονομικών «θησαυρών» ειδικά από την περιφέρεια του Περμ, παρουσίαση και συζήτηση σχετικά με τις τουριστικές δυνατότητες και την παραγωγική διαδικασία και «πολιτική» τροφίμων και ποτών της περιφέρειας του Πσκοβ και, τέλος, δείπνο με τα... καλά της κουζίνας του Πσκοβ (δια χειρός του σεφ, Sergei Evdokimov) για το πολυπληθές κοινό, που έσπευσε στο χώρο.  
Το σημερινό πρόγραμμα (Σάββατο, 27/10):
•15:00-17:00: Μάστερ τάξη μαγειρικής για παιδιά από την ομάδα Ρώσων σεφ (είσοδος ελεύθερη κατόπιν  εγγραφής, «Kontokali Bay Resort & Spa»).
•17:00- 19:00: Παρουσίαση τουριστικών δυνατοτήτων, αλλά και παραγωγών τροφίμων της Περιφέρειας
Αρχάγγελσκ και της Αυτόνομης Περιφέρειας των Γιαμάλων Νένετς (είσοδος ελεύθερη).
•19:00- 22:00: Γαστρονομικό δείπνο της κουζίνας της Βόρειας Ρωσίας και του Πουστοζέρσκ. Η γαστρονομική συνοδεία πραγματοποιείται από τους σεφ Denis Karapetov (Περιφέρεια Αρχάγγελσκ) και Alexander Ermolin (Αυτόνομη Περιφέρεια των Γιαμάλων Νένετς) - Είσοδος με εισιτήριο, «Kontokali Bay Resort & Spa».
Υπενθυμίζουμε ότι το event  (το πρώτο μέρος του πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα) εντάσσεται στα πλαίσια του Έτους Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας και πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά από το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας. Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και άλλων ρωσικών και ελληνικών επαγγελματικών οργανώσεων.