Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα μήνυση από τον Σύλλογο Τεμπλονίου κατά του Δήμου Κέρκυρας

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
25 Οκτωβρίου 2018 / 10:11

Για υποβάθμιση περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μήνυση κατά του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου, του Αντιδημάρχου και Προέδρου του ΣΥΔΙΣΑ Σπύρου Ασπιώτη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου καθώς και κατά παντός υπευθύνου, φυσικού και ηθικού αυτουργού, κατέθεσε την Τετάρτη ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου. Οι κατηγορίες αφορούν στην υποβάθμιση περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση για το σύνολο της δραστηριότητας συμπεριλαμβανομένης και της ενδιάμεσης διαχείρισης. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, είχε επιβάλλει στον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, ποινή οκτάμηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή για την απόπειρα εναπόθεσης απορριμμάτων σε κορεσμένα κύτταρα. Η ποινή εκείνη σηματοδότησε τη σφράγιση και των τριών παλιών κυττάρων. Έτσι, το πρόβλημα της ανεύρεσης χώρου παραμένει άλυτο, πέρα από το μείζον ζήτημα της αποκομιδής που επιχειρείται με επείγουσες εργολαβίες.

Ο σύλλογος Τεμπλονίου έχει επανειλημμένως δημοσιοποιοποιήσει με φωτογραφικό υλικό τη δημιουργία ένος νέου άτυπου χώρου εναπόθεσης των απορριμμάτων που προορίζονται για δεματοποίηση. Ο χαμηλός ρυθμός ανταπόκρισης της μηχανής σε σχέση με τα εισερχόμενα απορρίμματα, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του αποκαλούμενου "τέταρτου κυττάρου"  για το οποίο κατατέθηκε χθες και η μήνυση.
Παράλληλα, ο Σύλλογος Τεμπλονίου έχει καλέσει εκ νέου μικτό κλιμάκιο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και της Διεύθυνσης Υγείας, για αυτοψία και εκτίμηση της παρούσας κατάστασης.