Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ναι» στη διαίρεση του Δήμου Κέρκυρας ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο

διαίρεση του Δήμου
23 Οκτωβρίου 2018 / 06:28

Κατά τις 2 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση που είχε ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα με μοναδικό θέμα τη διοικητική διαίρεση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε μετά...κόπων και βασάνων.
Μετά από αντεγκλήσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, διακοπές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες από τους Λευκιμμιώτες, τελικά η ψηφοφορία έδωσε αποτέλεσμα υπέρ της διαίρεσης του Δήμου σε πάνω από τρεις.
Ωστόσο, όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, τοποθετήθηκαν κατά, κυρίως λόγω έλλειψης προϋποθέσεων που θα καθιστούσαν τη διαίρεση βιώσιμη λύση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή - επι παραδείγματι ο Μπ. Χαραλάμπους είπε «όχι έτσι, στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα». Από την άλλη μεριά, 30 περίπου τοπικά συμβούλια κατέθεσαν στο προεδρείο την θέση τους υπέρ της διάσπασης.
Τελικά, οι παρατάξεις "Λαϊκή Συσπείρωση" (Χαραλάμπους) και "Κέρκυρα να ζεις" (Τρεπεκλής) αποχώρησαν. Κατά τις 2 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση που είχε ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα με μοναδικό θέμα τη διοικητική διαίρεση. Από τους συμβούλους που απέμειναν, 15 ψήφισαν υπέρ, 11 κατά και ένας παρών. Η απόφαση έχει γνωμοδοτικό και όχι εκτελεστικό χαρακτήρα.